Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Milliárdok a zánkai tábor felújítására

Milliárdok a zánkai tábor felújításáraA zánkai tábor bejárata. Archív fotó: MTI/Nagy Lajos
26 milliárd forintot költhet a zánkai és fonyódligeti tábor felújítására 2019-ig a tulajdonos, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.
Az Erzsébet Alapítvány, amelynek alapítója a Szeged–Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója, tavaly kapta meg a nagy értékű ingatlanok vagyonkezelői jogát.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányhatározat szerint a pénzt ütemezve kapja meg az alapítvány, így az idén egymilliárd forintot költhetnek a zánkai és a fonyódligeti tábor felújítására, majd jövőre nyolc és fél milliárd, 2019-ben pedig tizenhat és fél milliárd forintot fordíthatnak a korszerűsítésre.

Az Erzsébet Alapítvány tevékenységében az alapító Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nem vesz részt, ezt ősszel írta meg lapunk Kothencz János, a Szolgáltató főigazgatójának hozzánk eljuttatott levelére hivatkozva. Az alapító a kuratórium tagjainak megválasztásába, azok javadalmazásába szólhat bele.

A kilenctagú kuratórium elnöke Bábiné Szottfried Gabriella, egykori fideszes képviselő, egyik tagja pedig a Csongrád Megyei Közgyűlés egykori alelnöke, Zakar Péter, aki a Szeged–Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskola honlapja szerint az intézmény dékánja.

Az ingatlanegyüttes becsült forgalmi értéke a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és az Alapítvány között kötött megállapodás szerint összesen 17,5 milliárd forint. Az ingatlanokat e szerződés szerint tizenöt éven át csak a jelenlegi funkciójukban lehet hasznosítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárnak a féléves diákigazolványok

A MÁV- Start felhívja a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy a 2016/2017-es első félévre kiadott diákigazolvány-matricák március 31-éig használhatók fel kedvezményes utazásra. Tovább olvasom