Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Milliókkal lépett meg a nyelviskola vezetője

Szeged - Nem tudta vállalásait teljesíteni a szegedi Beszélj Színesen nyelviskola vezetője, aki ellen hetvenrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt javasol vádemelést a rendőrség.
Hetvenrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt javasol vádemelést a rendőrség egy szegedi nyelviskola vezetője ellen. Tavaly májusban lapunk elsőként számolt be arról, hogy F. Krisztián, a szegedi Beszélj Színesen nyelviskola vezetője a diákok által befizetett tandíjjal, több millió forinttal lépett olajra. Sem a tanárokat nem fizette ki, sem az iroda közüzemi számláit, ezért az oktatók válságértekezletet tartottak. A
diákok egy része akkor a rendőrségen tett feljelentést, míg mások ügyvédhez fordultak.

A diákokat hidegzuhanyként érték a történtek. Az egyik fiatalember a válságértekezlet után lapunknak elmondta: 120 órás alapfokú angol nyelvtanfolyamra fizetett be egy összegben 75 ezer forintot, de pénzéért csak 40 órát sikerült felvennie. A kezdő tanfolyamok szinte kivétel nélkül a harmadánál fejeződtek be. Egy kurzus ára szinttől és egyéb más dolgoktól függően 65–145 ezer forintba került. Úgy számoltak, hogy az elmaradt bérekkel és az irodák bérleti díjának elmaradásával F. Krisztiánon mintegy 10 millió forint kérhető számon. A fiatalemberről utóbb kiderült: a diákoknak és munkatársainak számos esetben nem mondott igazat.

A nyomozás során a rendőrök többzsáknyi iratot foglaltak le: a Szegedi Rendőrkapitányság végül hetvenrendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként F. Krisztiánt. A 28 éves férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azzal védekezett, hogy gazdasági lehetőségei beszűkültek, ezért nem teljesítette az általa vállaltakat. A rendőrség a nyomozást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Olvasóink írták

  • 2. DOOMER 2013. október 31. 14:50
    „"gazdasági lehetőségei beszűkültek"

    ez hogy lehetséges? hiszen Magyarország jobban teljesít, dübörög az unortodoxia! :)”
  • 1. pachakuti 2013. október 31. 11:09
    „" Nem tudta vállalásait teljesíteni a szegedi Beszélj Színesen nyelviskola vezetője" - pedig mennyire szerette volna! ...de hát a körülmények meg a rosszakarók...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NFÜ döntésére vár Szeged partfalügyben

Csütörtökön kell nyilatkoznia a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ) arról, szabályos-e a szegedi partfal-rekonstrukciós eljárás. Tovább olvasom