Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Mindegy, hány kávét adnak nyugta nélkül

Szeged - Két kávé után nem adtak nyugtát a Dugonics téri Z. Nagynál, ezért bezáratta az APEH, és még pénzbüntetést is kiszabott. A konkrét esetről az adóhatóság adótitokra hivatkozva nem nyilatkozott, de a jogszabály szerint a nyugtaadás elmulasztását bírságolják, függetlenül attól, mekkora összegről szólt a számla.
Január másodika óta zárt ajtókat talál a vendég a Dugonics téri Z. Nagy cukrászdában, mivel az APEH nyugtaadás elmulasztása miatt megbüntette – írtuk szombati lapunkban. Azóta több olvasónk jelezte telefonon, az összeghez képest aránytalanul súlyos büntetésnek tartják a szegediek által kedvelt cukrászda egyhavi kényszerpihenőjét. A Z. Nagy üzletvezetője, Farkas Szilvia ugyanis azt nyilatkozta, az egyik próbaidős pultoslány elfelejtett blokkot adni két kávéért, amelyek ára 520 forint volt.

Megkérdeztük Tamásné Czinege Csillát, az APEH regionális igazgatóságának vezetőjét, mi indokolta a súlyos büntetést. Az igazgatónő leszögezte: a konkrét ügyről nem nyilatkozhat, mivel adótitoknak számít az ellenőrzéssel kapcsolatos összes körülmény. Így nem mondhatta el, valóban a két kávé után járó 520 forintos nyugta elmulasztásáról van-e szó. Hivatkozott viszont az adózás rendjéről szóló törvényre, amelynek értelmében az adóhatóság pénzbírságot róhat ki és 12 napra bezárathatja azt az egységet, ahol nem adtak nyugtát. Függetlenül attól, hogy az mekkora összegről szól. Mivel a konkrét esetben 30 napos kényszerpihenőt rótt ki az adóhatóság, ez azt feltételezi, hogy egy éven belül már másodjára mulasztották el a nyugtaadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerencsét hoztak a kéményseprők

Szeged - A szegedi kéményseprők évek óta tartják a szép szokást: az új év elején végiglátogatják azokat az intézményeket, amelyekkel együtt dolgoznak. Tovább olvasom