Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Minden napra jut egy baleset

Szeged - Egymást érték a különböző súlyosságú közúti balesetek az elmúlt napokban Csongrád megyében. Tegnap például a földeáki úton szaladt egy Mercedes az árokba.
Baleset történt tegnap délelőtt a földeáki úton. Egy Mercedes tartott Hódmezővásárhely felé, amikor Szikáncsnál egy kanyarban meg akarta előzni az előtte haladó mezőgazdasági munkagépet. Már elkezdte a manővert, amikor észrevette, hogy vele szemben egy másik jármű érkezik. A sofőr visszarántotta a kormányt, ami miatt nekiütközött egy fának, és az árokba csúszott. A férfi könnyű sérülést szenvedett.

A tegnapival együtt az elmúlt néhány napban 8 közlekedési baleset – Kistelek és Ópusztaszer között, a Bertalan hídon, a 45-ös és a 43-as főúton, Szentes közelében, a szegedi Dugonics téri körforgalomnál és az Olajbányász térnél – történt megyénkben. A balesetekben összesen hatan sérültek meg különböző mértékben. Az országon átzúgó vendégmunkások már augusztus végén elhagyták hazánkat, és a nagy melegnek is régóta vége; miért történnek mégis ilyen sűrűn balesetek?

Vásárhely  határában hétfőn felborult egy hűtőszekrényeket szállító kamion. Fotó: MTI/Donka Ferenc
Vásárhely határában hétfőn felborult egy hűtőszekrényeket szállító kamion.
Fotó: MTI/Donka Ferenc

– Nincsenek időjárási frontok, a meleg és a nagy forgalom valóban alábbhagyott, ám a gyorshajtás és az elsőbbségadás figyelmen kívül hagyása maradt. Utóbbi kettő váltogatja egymást mint a legfőbb baleseti ok Magyarországon. Ebben a hónapban az elsőbbségadás elmulasztása vezeti a listát – közölte lapunkkal Szenti Szabolcs főhadnagy. Megyénkben tavaly 729 személyi sérüléssel végződő baleset történt, amelyben 999-en sérültek meg. Idén szeptember 30-áig 528 ilyen történt, amelyekben 667-en sérültek meg.

Ha egy balesetben az út minősége közrejátszik, akkor a rendőrség jelzi az út kezelőjének. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ munkatársainak tavalyi felmérésében a közútkezelőhöz tartozó 1357 kilométernyi Csongrád megyei útból csak 80 kapott jó minősítést.

Két hétvége: 17 halott

Az ORFK szóvivői irodájának tájékoztatása szerint szeptember 17–19-e között 473 közúti közlekedési baleset történt az országban, amelyben hárman meghaltak, 60-an súlyos, 103-an könnyű sérülést szenvedtek. Múlt hétvégén 469 közlekedési balesetben 14-en vesztették életüket.

Olvasóink írták

 • 5. krisztoballit 2010. október 04. 18:51
  „Időközben megtaláltam a cikket róla, feltételezem a kettő egy esetet takar:
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/83_eves_ferfi_ugrott_ki_a_masodikrol_szeged_belvarosaban/2181994/”
 • 4. krisztoballit 2010. október 04. 18:38
  „Ma egyébként mi történt délután a medicina könyvesbolt előtt a Tisza Lajos0 körúton? A buszról csak annyit láttam, hogy vagy hatan ott guggolnak egy szerencsétlen körül, aki a földön feküdt és ömlött a fejéből a vér.”
 • 3. Fremen 2010. október 02. 22:50
  „Deszkás, részben igazad van. A külföldiek levezetnek átlagban vagy 20 órát mire ideérnek. Fáradtak, figyelmetlenek, és arrogánsak, mert tudják, hogy a "rendőrök" a hátsójukat se merik megszagolni.

  Arról már nem is beszélve, hogy helyi rendőreink szerint városunk legveszélyesebb pontja a Híd utca, ahová néha behajtanak autósok, a Kiss Menyhért u. Széchenyi tér sarkára felelőtlenül kitett behajtani tilos tábla ellenére is. Aztán nagyon rettegnek még, hogy baleset lesz abból, ha valaki a Dózsa Gy. utcán nem indexel a zsebkendő méretű körforgalomból kihajtva. Ott is folyton ellenőriznek, mert tehetség és becsület híján másra nem képesek.”
 • 2. deszkás 2010. október 02. 11:38
  „Na ugyan miért történnek balesetek mert az "átzúgó vendégmunkások sincsenek"? Rohadt nehéz kitalálni? Ha büntetések MINDENKIRE vonatkoznának akkor közel se lenne ennyi.De nem csak magyart kell büntetni és ha külföldi akkor JAJAJ NEHOG NEHOGY,a jogalkalmazó (rendőrség) az alkalmazhatatlanságra hivatkozik a jogalkotók meg szarnak rá! A magyar autóst ledudálja a kamionos tolja ő meg drukkol csak megusszam nehogy lefényképezzenek (akár mobil trafiból),sőt éjszaka is. Én meg anyázhatok a képviselőm türelemre int bár ő is szenvedi. Egy szövetségfélét összehozni gondolok mert a jog emberei ha leirnám kimoderálnák(joggal)”
 • 1. tüsök 2010. október 02. 11:36
  „Ez cím egyenlő egy kalap szamócával.Reálisan,egy kamion árokba csúszott,mert figyelmetlenül próbált előzni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalog Szegeden - tornacipőben semmi nincs messze

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - most éppen a gyaloglás a soros. Szálljon le egy megállóval hamarabb és sétáljon egy kicsit - kellemes fáradtság lesz a jutalma. Tovább olvasom