Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Minden napra két japán rajz Szegeden

Szeged - A Móra Ferenc Múzeum még tavaly ősszel hirdetett rajzpályázatot általános iskolások részére. A Távoli fények – közelítő színek, a régi japán művészet és a modern látásmód című kiállításhoz kapcsolódóan színes vagy fekete tussal készült A/4-es vagy A/3-as méretű alkotásokkal lehetett nevezni.
A japán-tárlat népszerűségét (a nagyszabású tárlatot 10300 látogató tekintette meg), illetve a gyerekek és a pedagógusok aktivitását is jelzi, hogy rekord mennyiségű tusrajz érkezett: 9 iskola diákjaitól 259 rajz került be a múzeumba. Ez azt jelenti, hogy a tavaly szeptembertől ez év januárjáig látható kiállítás minden napjára átlagosan 2 darab elkészült gyerekrajz számítható – ami igazán dicséretes.

Távoli fények - közelítő színek: az egyik pályamű.

A dicséret, mi több az elismerés nem is marad el: a japán kiállítás inspirációjára készült diákmunkák tárlaton kerülnek a nagyközönség elé a megyei közgyűjtemény vármúzeumbeli kiállítóhelyén (Stefánia sétány 2.).

A megnyitóra február 13-án, szerdán délután fél 3-kor kerül sor. Ekkor történik a pályamunkák díjazása is, korcsoportonként értékeli a tusrajzokat a Papp Katalin művészettörténész által vezetett zsűri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennyolc éve 14,80 forintos kenyerünk volt

Szeged - Nosztalgiázunk. Tizennyolc évvel ezelőtti árakat hasonlítunk össze a mostaniakkal, de nem azért, hogy fájdítsuk a szívünket, hanem hogy kiderüljön, eltávolodtak-e a keresetek az áraktól, s ha igen, mennyire. Tovább olvasom