Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Minden szegedi produkció nyert

Szeged - A szegedi piarista gimnázium Népzenei Kamaraműhelye négy produkcióval vett részt a gödöllői Országos Népzenei Versenyen.
A több mint 100 döntős között mindegyikük az élen végzett, és ezért felkészítő tanáruk, Fábri Géza kobozművész is különdíjat vehetett át. Szólóének kategóriában a korcsoportjában Bacsa Flóra 2. díjas lett, a szólóhangszeresek között Szekeres Anna kobzos 1. helyen, Bozóki Zoltán szintén kobozzal 2. díjat kapott. A népi zenekaroknál a Kuklis Zoltán (hegedű), Jernei Bálint (hegedű), Dankó András (brácsa), Ciceri Adrián (bőgő) alkotta együttes 2. helyet szerzett. Eddig ezen a megmérettetésen ilyen szegedi siker nem született. Felkészítő tanárok voltak még: Fábri-Ivánovics Tünde és Lipták Dániel.

A piarista diákok eddig a legnagyobb sikerüket érték el az Országos Népzenei Versenyen. Fotó: Karnok Csaba
A piarista diákok eddig a legnagyobb sikerüket érték el az Országos Népzenei Versenyen. Fotó: Karnok Csaba

– A bandával szilágysági és egy szászcsávási összeállítást játszottunk; nehéz volt, mert szorított az időkeret, és össze kellett kötni a kétféle tájegység zenéit, és formát is kell időzíteni – mondta Kuklis Zoltán. A verseny két napja jó időtöltés is, jó zenészismerőseikkel találkozhatnak, új barátságok szövődnek. Anna a gálán is szerepelt, a nyertesek között. Flórának ez volt az első nagy versenye, ő az időkeretet nevezte legnagyobb kihívásnak. Fábri Géza úgy látja, egy ilyen seregszemle a tanárok munkáját, a gyerekek lelkesedését és a kettő összhangját értékeli. Ezenkívül arról is visszajelzést ad, milyen a légkör, a táncházas hangulat az iskolában, hogyan alakul a viszony a zenéhez, miként fejlődnek ilyen nagyszerű gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országismeretből legyőzhetetlenek

Taroltak a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola osztályai az angol nyelvű országismereti versenyen Tovább olvasom