Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Mindenhol késnek a járatok

Csongrád megye - Az időjárás miatt a Tisza Volán Zrt., az SZKT és a MÁV Zrt. járatai is késésekkel közlekedtek az elmúlt napokban. A társaságok szerint a helyzet mától normalizálódik.
Felborult a Tisza Volán Zrt. menetrendje, a helyi járatok jelentős késésekkel közlekedtek péntek óta. A tanítás szünet ellenére nem töröltek járatokat – közölték: a következő napokban sem fognak. Arról, hogy mekkora késésekkel indulnak a buszok, nem tudtak biztosat mondani. A helyközi járatoknál is előfordultak 30 perces késések, az idő javulásával ezek megszűnnek a társaság szerint.

Az SZKT kiemelte: folyamatosan takarítják a villamosok megállóit. A trolibuszvonalakon 10, a villamosoknál 1 perces késésekre kell számítani.

A MÁV Zrt. járatain továbbra is átlagosan 20–30 perccel több a menetidő, de biztosítják a folyamatos közlekedést. Mentesítő járatokkal és folyamatos takarítással próbálnak segíteni a helyzeten. Tegnap Miskolcról Szegedre indítottak mentesítő járatot, mivel az egyetemen elkezdődött a szorgalmi időszak, így jóval többen utaztak vonattal.

Olvasóink írták

 • 5. gedeon 2012. február 09. 19:41
  „4. bubu841001
  Tisztában vagyok vele, h. létezik a benzin megtakarítás. Régen is volt ilyen, érdekes akkor még tudtak fűteni. Tudom, hogy válság van, de ne az utasok kárára spóroljon már a buszsofőr, ha lehet. Próbáltad már ebben a farkasordító hidegben, hogy 35-40 percet ülsz a hideg buszban? Amennyiben nem, érdemes kipróbálnod, életre szóló élmény lesz.”
 • 4. bubu841001 2012. február 09. 16:15
  „Kedves Gedeon! Létezik még olyan, hogy benzin megtakarítás amit a buszsofőrök fizetése mellé adnak, ha tudnak spórolni...”
 • 3. forgne 2012. február 08. 17:57
  „Ez tényleg kriminális, hogy még a helyi járatok busz megállói sincsenek takarítva.Nem elég, hogy az úton tud megállni a busz, de még nagy buckákon keresztül kell az embernek felbukdácsolni a buszra. De a bérletárakat emelni kell a csillagos égig!! Szégyellje magát, akire ez tartozik!!”
 • 2. gedeon 2012. február 08. 12:44
  „Ezúton szeretnék érdeklődni a Tisza Volán illetékeseitől, hogy a helyközi járatokon (Kistelek-Szeged viszonylatban)
  - egy-két kivételtől eltekintve - miért nincs fűtés a buszokon? 21.400,-Ft-os bérletár mellett az ember legalább ne fagyoskodjon már. Tudomásom szerint a Tisza Volán van az utasokért, nem az utasok a Tisza Volánért.”
 • 1. öregvegyész 2012. február 08. 12:40
  „A buszmegállókat mikor takarítják már Újszegeden? Nem szégyellik magukat. Elképesztő,hogy erre nincs mód egy hétig: Felelős Úr Ne számítson prémiumra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin-napi kedvezmény a mórahalmi fürdőben

Mórahalom - Valentin-napon, jövő kedden a párok két teljes árú napi belépőjegy megvásárlásakor 20… Tovább olvasom