Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Mindenki a szabadtérit akarja

Szeged - Rendkívül népszerű a szabadtéri karácsonyi bérletakciója: közel ezren váltották már meg belépőiket a Dóm téri előadásokra, amelyek közt van musical, opera és vígjáték is.
Több szabadtérinéző biztosította már helyét a jövő évi Dóm téri szuperprodukciókra, egyúttal gondoskodott arról is, hogy családtagjait, barátait életre szóló élményekkel lepje meg az ünnepekkor. A vásárlók körében ebben az időszakban a karácsonyi, kedvezményes bérletek a legnépszerűbbek, amelyekkel elsősorban a szegedieknek szeretne kedvezni a fesztivál.

Eddig közel ezren váltották meg több előadásra is szóló tikettjeiket. Számos konstrukció közül válogathatnak a leendő nézők: jelenleg a Mamma Mia! és a Tévedések vígjátéka párosítás, illetve az ABBA- musical mellett az Abigélt és A nyomorultakat tartalmazó bérletek a legkapósabbak.

Színes műsorkínálat a Dóm téren 2015-ben is

A jövő nyári program Verdi legnépszerűbb operájával, Az álarcosbállal indul, amelynek középpontjában egy titkos és vészjósló szerelem, egy rejtélyes jósnő és egy véres merénylet áll. A következő előadás a Szabó Magda örök érvényű regényéből készült Abigél musical, amely új aspektusból közelíti meg Vitay Georgina csodálatos, szívet melengető, síros-nevetős történetét. A tavalyi év legnagyobb sikere, a Mamma Mia! sem maradhat ki a műsorból, majd Shakespeare kacagtató komédiáját, a Tévedések vígjátékát láthatják a nézők, amely számtalan szerepcsere komikus fordulatával biztosít könnyed, nyáresti szórakozást. Victor Hugo vaskos, izgalmakkal és érzelmekkel teli nagyregényéből, A nyomorultakból készült világsikerű musical zárja az évadot.Hasonlóan kiemelt érdeklődéssel fogadták a nézők azt a verziót, amivel Az álarcosbált és A nyomorultakat tudják majd megnézni, de sokaknak tetszik a Victor Hugo regényéből készült musicalt és Shakespeare komédiáját párosító konstrukció is. Többen keresték azt a bérletet is, amellyel meg lehet nézni a teljes Dóm téri programot, hiszen minden produkció premierjére biztosít belépést. Két előadást tartalmazó bérlet már 6700 forinttól is kapható. Ha mind az öt premierre szeretnénk bérletet váltani, ez már 17 ezer 400 forintért lehetséges.

Dóm téri csendélet - hárfával. Fotó: Dusha Béla
Dóm téri csendélet - hárfával. Fotó: Dusha Béla

Olyan nagy az érdeklődés az első száz vásárlónak felajánlott ajándék szabadtérialbum iránt, hogy a fesztivál meghosszabbítja az akciót: a legalább páros bérletet váltó nézők továbbra is megkapják ajándékba a Felragyognak a csillagok című kiadványt. Az album így kiegészítheti a karácsonyi papírba csomagolt kulturális élményt. A Szegedi Szabadtéri Játékok ezzel járul hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez.(X)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létkérdéseket lövünk az űrbe

A szegedi tudós, Boldogkői Zsolt és a városban tanult humorista, Dombóvári István is beszél a 42 hazai híresség között a felvételeken létkérdésekről. Tovább olvasom