Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Mindenki nyomozott a Klebelsberg Könyvtárban

A krimi és a detektívek világa volt a fő témája a IX. Könyvtári Éjszakának az SZTE Klebelsberg Könyvtárban.
Igazán változatos programokat sikerült a szervezőknek kínálni az érdeklődőknek a IX. Könyvtári Éjszakán az SZTE Klebelsberg Könyvtárban szerda este. Hat órakor kezdődött a "Wanted" játék, amelyben a könyvtárban dolgozókról "rabosított" fotókat készítettek. Ha a képek alapján felismeri őket valaki valahol az éjszaka folyamán a pultok mögött vagy a játékok vezetése közben és megszerzi aláírásukat, ajándékot nyerhet. A játékba még mindig nem késő bekapcsolódni. A Rózsaszín Párduc vendégfogadó asztalnál információt, programfüzetet, játékleírásokat, kvízlapokat és az említett fotókat is megtalálhatja az ember.

Mindenki nyomoz a Klebelsberg Könyvtárban - GALÉRIA

A TIK főbejárata előtt remek szelfire van lehetőség, ahol egy Magyarországon 1990-ig az akkor csúcskategóriának számító első rendőrségi Lada-típus, egy Lada 1200-as parkol. A 3. emeleti Nyelvi és Irodalmi szakolvasóban jelentkezni lehet többek között Miss Marple Detektíviskolájába, illetve könyveket lehet körözni. A játékok a Tetthely részei, amin a késősöknek célszerű részt venni: aki valamelyik Tetthely játékban megszerzi a Fogd a pénzt, és fuss! igazolólapot, az a ma 20 és 24 óra között visszahozott, lejárt határidejű könyveknél a könyvtár a késedelmi díj teljes összegét elengedi. Hét órától „rabosító" fényképen lehet szerepelni a földszinti általános folyóirat-olvasóban: a bátrakat lefényképezik a megfelelő díszletben és a képet elküldik majd a "modell" e-mail címére. A TIK Café bejárata előtt a könyvtár leselejtezett
könyveiből vásárolhat 400 forintos áron az, akit érdekel az 1970-es években megjelent szépirodalom és irodalomtörténet.

Az ünnepélyes megnyitót 19 órakor Keveházi Katalin, a Klebelsberg Könyvtár főigazgatója tartotta. Az idei Könyvtári Éjszaka témájának a szervezők nem véletlenül választották a detektívek világát. A téma nagyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a XIX. század végétől az irodalomban megjelentek a zseniális, senkivel össze nem keverhető nyomozók figurái: Sherlock Holmes, Poirot, Miss Marple és Maigret felügyelő. Elhangzott, hogy a könyvtár munkatársai mindig örömmel és várakozással készülnek az esztendőnek e kitüntetett éjszakájára. Céljuk, hogy ezen az izgalmas estén az érdeklődők megtapasztalják újra a régi igazságot: könyvtárba jönni jó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mázsát bír a mérnök lányok tésztahídja

Ne játssz az étellel – mondják a tányérban turkáló gyerekeknek. Tovább olvasom