Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Mindent tagadott a defektet kapó, rendőröket elsodró görög

Szeged - Szökés és elrejtőzés veszélye miatt helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság azt a görög férfit, aki hétfő délután az M5-ös autópályán sodort el szándékosan két rendőrt. A külföldi férfi mindent tagadott: állítása szerint ez az egész történet egy kitaláció.
A Szegedi Nyomozó Ügyészségen mindent tagadott az a görög férfi, akit hétfő délután – ahogy írtuk – szabályszerűen, megkülönböztető jelzés használatával akart igazoltatni egy rendőr az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán néhány kilométerre a röszkei határátkelőtől, mert járművével 30-cal haladt a belső sávban. A férfi autója leállítása után ellenszegült a rendőri intézkedésnek, felhúzta kocsija ablakait, bezárta az ajtókat, majd hirtelen gázt adott, az erősítésnek hívott egyik határrendészt elsodorta, az őt feltartóztatni akaró rendőrt kocsijával néhány méteren át vonszolta, nekiütközött az őt üldöző rendőrautónak, majd a szalagkorlátnak.

Mindent tagadott a defektet kapó, rendőröket elsodró görög. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A görög férfi információink szerint azt mondta az ügyészségen, hogy ezek az állítások mind hamisak, de ő maga semmit nem akart mondani a sztrádán történtekről. A férfi tette elkövetésekor nem volt ittas, és nem állt kábítószer befolyásának hatása alatt sem. Úgy tudjuk, hogy azért ment kocsijával 30-cal, mert járműve defektet kapott. A férfit még hétfő délután őrizetbe vették, az ügyészség kedden hallgatta ki, csütörtök délelőtt pedig a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előtt indítványozta előzetes letartóztatását. – Az ügyészség szökés és elrejtőzés veszélye miatt kérte a kényszerintézkedés elrendelését a görög állampolgárral szemben, figyelemmel arra is, hogy a 72 órás őrizeten belül a gyanúsított gyorsított eljárásban való bíróság elé állításának feltételei nem álltak fenn – tájékoztatott Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

A bíróságra rabláncon kísért férfi igen meggyötörtnek tűnt: a balesetben a rendőrökön kívül ő is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – jobb szeme mellett, a homlokán és az arcán jól láthatóak voltak a horzsolások. Egy görög tolmács segítségével értekezett ügyvédjével a folyosón. Azt mondta, hogy Németországban dolgozik, Magyarországon csak át akart hajtani, szegény ember, akinek vakvágányra került az élete, és az egész eljárást igazságtalannak tartja. A férfi a bíróság előtt sem válaszolt arra, hogy miért sodorta el az intézkedő rendőröket, állítása szerint a vádat képező egész szituáció nem történt meg.

Mindent tagadott a defektet kapó, rendőröket elsodró görög. Fotó: Karnok Csaba (galéria)A nyomozási bírót mindez nem hatotta meg, az ügyészi indítvánnyal megegyezően elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, amit a vádlott és védője megfellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Korábban írtuk:

A Szegedi Nyomozó Ügyészségen mindent tagadott az a görög férfi, akit hétfő délután - ahogy írtuk - szabályszerűen, megkülönböztető jelzés használatával akart igazoltatni egy rendőr az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán néhány kilométerre a röszkei határátkelőtől, mert járművével 30-cal haladt a belső sávban.

A férfi autója leállítása után ellenszegült a rendőri intézkedésnek, felhúzta kocsija ablakait, bezárta az ajtókat, majd hirtelen gázt adott, az erősítésnek hívott egyik határrendészt elsodorta, az őt feltartóztatni akaró rendőrt kocsijával néhány méteren át vonszolta, nekiütközött az őt üldöző rendőrautónak, majd a szalagkorlátnak.

A görög férfi információink szerint azt mondta, hogy ezekből az állításokból semmi sem igaz, de ő maga nem akart semmit mondani a sztrádán történtekről. A görög férfi tette elkövetésekor nem volt ittas állapotban, és nem állt kábítószer befolyásának hatása alatt sem. Úgy tudjuk, hogy azért ment Hyundaiával 30-cal, mert járműve defektet kapott.

A férfit még hétfő délután őrizetbe vették, az ügyészség kedden hallgatta ki, ma délelőtt pedig indítványozza a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előtt, hogy rendelje el a férfi előzetes letartóztatását.

- Az ügyészség szökés és elrejtőzés veszélye miatt kérte a kényszerintézkedés elrendelését a görög állampolgárral szemben, figyelemmel arra is, hogy a 72 órás őrizeten belül a gyanúsított gyorsított eljárásban való bíróság elé állításának feltételei nem álltak fenn - tájékoztatott Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Gizi kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

Az alapítvány hagyományos díjátadó gáláját március 12-én rendezik a nagyszínházban. Tovább olvasom