Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Mindenük odaveszett

Leégett egy sziksósi ház, amiben egy egyedülálló asszony élt édesapjával és három gyermekével. A gyerekek cipő, ruha nélkül maradtak, egy ismerősüknél húzzák meg magukat. Anyjuk a híd alatt aludt.
A három gyereknek van hol aludni, de édesanyjuk a híd alatt húzta meg magát Fotó: Schmidt Andrea
Kilátástalan helyzetbe került egy szegedi család. Kónya Kamilla három hónappal ezelőtt engedett be sziksósi, Bors utcai nyaralójába egy családot, amely az ingyen kapott fedélért cserébe felügyelt az ingatlanra. A hétvégi házat, amelynek egyébként különböző perek miatt máig nem tisztázott a tulajdonviszonya, korábban több alkalommal is kifosztották. Kónya Kamilla abban bízott, ha ismerősei ügyelnek a kis házra, ez többször nem fordul elő.

Újvári János lányával, Újvári Edittel és annak három gyermekével élt a csendes helyen. (Az édesapa korábban elhagyta feleségét és gyermekeit.) A család egyik este a nagyszülőkhöz ment látogatóba. Amikor másnap hazatértek, döbbenten vették észre, hogy a házikó kiégett. Először az tűnt fel az asszonynak, hogy megrepedt az ablak. Amikor belökte, füst gomolygott ki rajta. A tűzoltók szerint szerencse, hogy az ajtók és ablakok zárva voltak, így nem kapott oxigént a tűz, és nem tudott továbbterjedni.

Az egyik szoba szinte teljesen kiégett, a füst és korom mindent beborított. A szerencsétlen sorsú család minden ingósága odaveszett, használhatatlanná vált. – Csak a személyim maradt meg, ami nálam volt – rántotta elő a zsebéből az iratot az asszony. A gyerekek a mai napig abban az egy szál ruhában vannak, amiben szerda este elmentek otthonról. A hét hónapos Dávid a hűvös időben is mezítláb van. A kisbabát egy szál takaróba bugyolálták.

– Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha otthon vagyunk – mondta az elkeseredett asszony. – Mindenünk odalett. A nagyobbik lánynak, a 11 éves Nikinek szereztünk egy olcsó számítógépet, de az is megégett a tűzben. Építkezni akartunk, gyűjtöttem egy kis pénzt. Az is a lángok martalékává vált – sorolta Újvári Edit.

A gyerekek a napokban a nyaraló tulajdonosánál, Kónya Kamillánál töltötték az éjszakát, az édesanyának azonban nem volt hol aludnia, ezért Szegeden a híd alatt húzta meg magát. – Lila gőzöm sincs, mi lesz velünk – szaladt ki az asszony száján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikatörténeti csodák Szegeden

Közel kétszáz tonnányi muzeális értékű számítógépet tárolnak az Öthalmi úti volt szovjet… Tovább olvasom