Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Miniatűr asztalok a mórahalmi bölcsi új lakóinak

Mórahalom - Pöttyös labdával a szájában a fürdőző kacsák felé induló kiskutyával, háziállatokkal díszített fal, miniatűr asztalok és rengeteg játék – decemberben birtokba vették a gyermekek a megújult mórahalmi Huncutka Bölcsőde és Családi Napközit.
Vidám műsorral köszönték meg, hogy a város 79 millió forintból, pályázati támogatással bővítette az eddig 30 férőhelyes intézményt – további 20 helyet alakított ki. A meglévő épület egy újabb, több mint 80 négyzetméteres épületszárnnyal és egy 11 négyzetméteres terasszal egészült ki, és 95 négyzetméternyi tetőteret építettek be. A júliusban kezdett beruházásnak köszönhetően a dolgozói létszám 4 fővel növekedett.

Örömteli fejlemény, hogy folyamatosan nő a gyermekek száma – kellemes nehézséget okozva a városnak: gondoskodnia kell elegendő férőhelyről. – Évente 100 fővel csökkent Mórahalom népessége 1994-ben, manapság 50–60-nal nő egy esztendőben. Sok fiatal költözik ide – a város pedig a gyerekekkel együtt nő és fejleszti intézményeit – hangsúlyozta lapunknak Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, amikor átadta az új intézményt. Baloghné Baranyás Ágnes, a Huncutka Bölcsőde és Családi Napközi szakmai vezetője elmondta: január végéig tart a felvételi időszak – előnyben vannak azok, akik munkahelyük miatt igénylik a gyermekfelügyeletet. 20 hetestől 3 éves korig várják a gyermekeket – immár új fürdőblokkal, akadálymentesített épülettel, kibővített és eszközökkel feltöltött játékraktárral. Saját főzőkonyhájuk főzőzsámollyal, sütővel, evőeszközökkel gyarapodott – a napközisekkel együtt 64 gyermekre főznek.

Vidám műsorral köszönték meg a gyermekek a 79 millió forintos beruházást. Fotó: DM/DV
Vidám műsorral köszönték meg a gyermekek a 79 millió forintos beruházást.
Fotó: DM/DV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közüzemi díjak: még drágább az életed

A legtöbb magyar város az inflációt követő mértékben drágította közüzemi és közszolgáltatási díjait január elsejétől Tovább olvasom