Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Ministrand az óvodában

Óvó néni, Zsófi fröcsköl! – erre a mondatra léptünk be a Pick Alapítványi Óvodába.
A gyerekek a medencében pancsoltak. Az egész óvoda apraja-nagyja a medencében hűsölt, és közben tanulgatták az úszás alapjait. Akik inkább a parton akartak maradni, leheveredhettek egy plédre a napernyő alatt. Antalné Fleisz Rita óvodapedagógustól megtudtuk: amikor 30 fok fölé megy a hőmérséklet, mindig kiviszik a kis lurkókat, hiszen fontos, hogy ne csak folyadékkal hűtsék őket a nagy kánikulában, hanem kívülről is.

A víz, amiben a gyerekek délelőttönként fürdenek, egy órát 30 fokos, így nem kell megfázástól tartani. A pályázaton nyert 50 faktoros naptejjel pedig mindennap bekenik őket.

A kicsik nagyon élvezik a pancsolást. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Az intézményben fontosnak tartják a mozgást, ezért nyáron medencével szoktatják a kicsiket a vízhez, télen pedig korcsolyáznak. Sok óvodában nincs már medence, hiszen nem tudtak megfelelni a higiéniai követelményeknek. Muhariné Bíró Mária, az alapítvány titkára elmesélte: ők mindennap cserélik a vizet, emellett pedig vízforgató rendszerrel és takarófóliával is rendelkeznek. A klórtablettát és az algátlanító szert sem felejtik el.

Miközben beszélgettünk, a gyerekek lapunk fotósára is fröcsköltek egy kis vizet, az egyik kisfiú, Milán pedig az úszást próbálgatta.
Az elkövetkező napokban különösen jól jön a medence az óvodában, hiszen most következik a trópusi időjárás: nemcsak a hőmérséklet, hanem a páratartalom is megnövekszik. A hétvégén, amikor a gyerekek otthon lesznek, záporok, zivatarok várhatók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékozódjon, ha autóba ül: mindkét irányban torlódás várható Röszkénél

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Tovább olvasom