Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Miniszterekkel levelezik a nagymama

Medgyessy Péter és Orbán Viktor miniszterelnöknek, Varga Mihály és Seszták Miklós minisztereknek is írt már levelet Berecz Árpádné. A 76 éves szegedi nyugdíjas a napokban kapott levelet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, amelyben tájékoztatták, 2020-ig megépül a harmadik Tisza-híd Szegeden. Az új uszodával kapcsolatban azonban nem kapott megnyugtató választ.
– Azt követően kezdtem el levelezni a minisztériumokkal, miután a Délmagyarország megkérdezte ősszel az olvasóit, szerintük milyen fejlesztésekre lenne szükség Szegeden. Hozzám hasonlóan a legtöbben az új uszoda és a harmadik híd építését tartották a legfontosabb beruházásnak – mondta Berecz Árpádné Győry Margit. A nyugalmazott főiskolai tanár korábban írt már levelet Medgyessy Péter és Orbán Viktor miniszterelnöknek is.
Nyugdíjas olvasónk a tizennégy éve született négyes ikrek nagymamája. Lapunk is megírta (A nagymama levele, Délmagyarország, 2004. január 9.), hogy amikor Medgyessy Péter 2002 augusztusában Szegeden járt, és meglátogatta a gyermekklinikán a négyes ikreket, Berecz Árpádné egy levelet adott a kormányfőnek, amelyben kérte, mielőbb építsék meg az M5-ös autópályát Szegedig. Később, a sztráda avatóján, 2005 decemberében beszédet is mondott az ünnepségen.

 – Bár nagyon érdekel a közélet, a három gyermekem és a tizennégy unokám miatt tartom fontosnak, hogy fejlődjön Szeged, és ne akarjanak innen elmenni a fiatalok – mondta a 76 éves nyugalmazott főiskolai tanár, aki 68 éves koráig tanított a tanárképző főiskola kémia tanszékén.
 
Berecz Árpádné. Fotó: Kuklis István
Berecz Árpádné. Fotó: Kuklis István


Berecz Árpádné levelet írt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek az új fedett uszoda és a harmadik Tisza-híd ügyében. Levelének az volt a lényege, hogy mindkettő beruházásra nagy szüksége lenne Szegednek.

– Örülök annak, hogy nem söprik le az embert, hanem válaszolnak. Igaz, megírták, hogy az uszoda ügye az Emberi Erőforrások Minisztériumára (EMMI) tartozik – mondta nyugdíjas olvasónk. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt válaszolta nemrégiben Berecz Árpádnénak, hogy a kormányhatározat szerint Varga Mihály és Seszták Miklós feladata a vegyes forgalmú Tisza-híd megépítésének előkészítése és megvalósítása 2020-ig. A beruházáshoz a minisztereknek kell biztosítani a közösségi támogatási és hazai forráskeretet.

 Az EMMI sportpolitikáért felelős államtitkára, Szabó Tünde ugyanakkor pár napja azt írta a nyugalmazott főiskolai tanárnak, hogy az új fedett uszodáról nincs kormánydöntés.

 – Erre válaszul levelet írtam Szabó Tündének, amelyben jeleztem, a szegedi Bohács Zsolt, a sportbizottság fideszes elnöke 2014. január 28-án úgy nyilatkozott, hogy „minden feltételt biztosított a kormány az új uszoda építésére". Csatoltam mellé a jelenleg működő versenyuszoda beosztását. Ezzel kívánom felhívni az egykori kiváló úszó, Szabó Tünde figyelmét arra, hogy nem minden szegedi iskola diákja jut be az uszodába, mert annyira telített a létesítmény. Ezért lenne nagy szükség Szegeden új uszodára – hangsúlyozta Berecz Árpádné. Azt is megírta, hogy 2013-ban Újpesten és Szolnokon, 2014-ben pedig Szentesen és Győrben avattak új uszodát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlenek gyújtogatják a hajléktalanok kunyhóit

Ismeretlenek gyújtogatják a hajléktalanok kunyhóit
Hajléktalanok kunyhóit gyújtogatják ismeretlenek Szegeden - állítják utcai szociális munkások. Tovább olvasom