Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Misére ment, a dómnál megbüntették

Olvasónkat 30 ezer forintra büntették a Somogyi utcában: tiltott helyen állt meg. Az önkormányzatnál azt mondják, a táblázás rendben van, az autós nézzen körül, hogy szabályosan állt-e meg.
– A dómba igyekeztünk a 10 órás misére húsvétvasárnap. A Somogyi utca bal oldalán találtunk csak szabad helyet, leparkoltunk. Sem a fogadalmi templom körül, sem a mellette lévő utcákban nem volt üres hely. A szentmise után az autók mindegyikén  egy rendőrségi figyelmeztetés állt: tilosban álltunk meg – írta levelében olvasónk.

Farkas Tibor úgy vélte, az autósok azért nem vették észre a tiltást, mert a táblát közel 3 méter magasan, az úttal párhuzamosan tették ki. – Az autós az utcába hajtáskor a parkolást engedélyező táblát látja. A táblák miért párhuzamosak az utcával? Talán azért, hogy ne vegye  észre az autós? – kérdezte felháborodott olvasónk. Megjegyezte, ha a tábla merőleges lenne az úttestre, akkor a jármű vezetője be is tudná tartani. – Persze ha a büntetés a cél, akkor tökéletes az elhelyezés! – írta. Elárulta, 30 ezer forintjába került a tiltott parkolás.

Érdemes figyelni a Somogyi utcában. Sárga vonal is jelzi, tilos a szállodával szemben megállni. Fotó: Segesvári Csaba
Érdemes figyelni a Somogyi utcában. Sárga vonal is jelzi, tilos a szállodával szemben megállni. Fotó: Segesvári Csaba

A Somogyi utcai helyzetről nem először panaszkodnak olvasóink. A szálloda megépítésével megváltozott a forgalmi rend: megírtuk, a várakozóhelyek jelentős része megszűnt, az utca egyik oldalán sárga festés és tábla is jelzi a megváltozott forgalmi rendet. Az újonnan épült szálloda felől várakozni tilos, az út túloldalán pedig megállni sem lehet.

– Az említett útszakaszon a katasztrófavédelemmel egyeztetve, az Art Hotel tűzoltási felvonulási területének biztosítása érdekében megállási tilalom van. Akik ennek ellenére itt hagyják autóikat, a mentési munkát akadályozzák, közvetve emberéleteket veszélyeztetnek – közölte megkeresésünkre Kósa János.

A városüzemeltetési iroda munkatársa elmondta, a forgalmi rendet szabályosan, a járművezetők számára könnyen észlelhetően alakították ki. A megállni tilos táblát kétszer tették ki, sárga vonal is jelzi a tiltást. – A Kelemen utca felőli tábla merőlegesen nem fordítható be, mivel nem egyirányú utcáról van szó. A gépjármű leállítását követően – annak elhagyása előtt – célszerű meggyőződni arról, hogy szabályosan várakozunk-e – tette hozzá Kósa János.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekülhet a szegedi papucs

Névtelenséget kérő marketingszakember lehet a szegedi papucskészítés megmentője. Megvásárolta a Sallay család által készített óriáspapucsot, amit az Egyesült Államokba is elvisz.
Tovább olvasom