Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Mit mondunk európai barátainknak?

Je suis Ságvári címmel indítottunk sorozatot: Szeged elit gimnáziumában végzett diákok, egykori és jelenlegi tanáraik emlékeit gyűjtjük össze. Ezúttal egy nyugdíjas olasztanárnő gondolatait közöljük.
„A Ságvári-gimnázium neve nemcsak országunkban ismert és elismert, hanem Európa jó néhány városában is, ahol tanulóink a diákcsereprogram keretében kapcsolatokat építettek.

A Ságváriban sok idegen nyelvet tanítanak, és a nyelvtanárok igyekeztek tanulóiknak lehetővé tenni, hogy részt vehessenek ezeken az utakon. Így jutottak ki a francia nyelvet tanulók Franciaországba, a németesek Németországba, az olaszosok Olaszországba, és így tovább. Én három diákcserét bonyolítottam le Olaszország különböző városaiba. Tapasztalatból tudom, hogy a vendéglátó iskola tanárai, diákjai, sőt a szülők is szívesen és lelkesen tanulták meg Szeged és a Ságvári nevét. Tudom, hogy ez így történhetett a többi cserepartnernél is.

Sok kedves, európai barátunknak mit fogunk ezek után mondani? Én ságváris voltam, vagyok, maradok."

Kakuszi Lászlóné nyugdíjas olasztanárnő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marhák előnyben: hol érdemes hamburgerezni?

Legdrágább a rossz hamburger – ezzel az alapvetéssel vettük nyakunkba a várost, hogy megállapítsuk: szerintünk hol érdemes, és hol nem érdemes hamburgerezni Szegeden. Tovább olvasom