Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Mobiliroda a zsebben

Szeged - Videohívás, internetes böngészés, hang- és videofájlok szerkesztése, nyomtatás és GPS-funkció – néhány azok közül a szolgáltatások közül, amiket egy úgynevezett „okostelefon" bárhol, bármikor képes lebonyolítani. Sokan mégsem használják ki ezeket.
– 80 százalékban kihasználom a telefonomat. Az irodai funkciókat kedvelem a legjobban, mert megkönnyítik a munkámat – mutatta a mobilját Szeri István. A Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a telefonján lévő naptár olyan, mint egy titkárnő: például jelzi, ha indulnia kell valahová – éppen csak kávét nem főz.

Hangrögzítő-, pénzváltó- és GPS-funkciók, valamint internetes böngészés és e-mailezés – ezek azok a szolgáltatások, amelyek nélkül nem tud elképzelni egy saját mobilt Szeri István. Készülékén még pdf-formátumú dokumentumokat lehet létrehozni, illetve nyomtatni – már előfordult, hogy igénybe vette ezeket is. Előszeretettel használja a konferenciabeszélgetést és a videohívást, a videolejátszás pedig akkor jön jól, amikor egy tárgyaláson le kell játszania a vállalatról egy referenciafilmet, amelyet, ha ideje engedné, akár meg is vághatna.

Szeri István 80 százalékban kihasználja mobilját. Egyik kedvence a GPS-funkció. Fotó: Schmidt Andrea
Szeri István 80 százalékban kihasználja mobilját. Egyik kedvence a GPS-funkció. Fotó: Schmidt Andrea

– Játszani nem szoktam, és a postafiókot sem használom. Olyan sok üzenetet kaptam, hogy képtelenség lett volna mindenkit visszahívni, ezért ezt a szolgáltatást lemondtam – árulta el a vezérigazgató.

Nem annyira a tudás, mint inkább a dizájn és a márkahűség vezérelte Juronics Tamást, amikor másfél évvel ezelőtt megvette az iPhone-ját. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője szerint felhasználóbarát a készülék, bár leginkább csak telefonálásra vagy SMS-küldésre használja. Amikor nincs nála a laptopja, az e-mailjeit is megnézi a mobilján. A naptárt pedig ő is előszeretettel használja: ha az nem figyelmeztetné, mindent elfelejtene.

– Telefonálásra és SMS-ezésre használom csak a mobilomat, internetezni egyáltalán nem szoktam rajta – magyarázta Hernádi Klára, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának dékánja. A mérésekhez igénybe veszi a stoppert és az időzítőt, de nála is a naptár a legkedveltebb szolgáltatás. Bár sokat jár külföldre, e-mailezéshez ott is inkább a laptopját használja, ami mindig nála van. Elárulta: játszani is szokott a készülékén. A logikai játékokkal gyorsabban telnek a várakozás és az utazás percei.

Olvasóink írták

  • 1. kakoszeged 2009. július 13. 13:02
    „...Szerinek gondolom a Tisza Volán állja a készüléket és a szolgáltatást...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiválörvény Zamárdiban

A Nouvelle Vague, a Kyoto Jazz Massive és a Colorstar voltak a kedvenceim a Balaton Soundon.… Tovább olvasom