Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Mobilos képzés indul a kommunikáció szakon

Szeged - Mobilkommunikációs képzés indul a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón.
Szajbély Mihály tanszékvezető szerint azért vezetik be az új képzési formát – amiben néhányan már fél éve tanulnak –, mert fontos, hogy a hallgatók ismerjék a szakma legújabb fejlesztéseit és az új eszközök használatát. Megtudhatják, milyen felhasználói köröket hogyan lehet hatékonyan elérni mobileszközökön.

Pusztai Bertalan tanszékvezető-helyettes hozzáfűzte: azért is szükség van a képzésre, mert a digitalizáció társadalmi és kulturális változásokat okoz. Az okostelefonok és táblagépek világában megváltozott például az emlékezetrögzítés formája, valamint a térrel és az idővel való kapcsolatunk. A megfelelő elméleti alapok mellett megtanítják, hogyan kell a közösségi médiát tudatosan használni, mobilalkalmazásokat tervezni, a mobilmarketingről, az eszközökről és a szoftveres szolgáltatásokról is hallhatnak a kommunikáció szakosok.

Balogh Csaba, a mobilkommunikációs képzés vezetője elmondta, az egyetem partnere a Magyar Telekom, a Carnation Group és a Kirowski. A tanszék tandíjfelező programmal segíti a legtehetségesebb hallgatókat anyagilag. Kreatív médiaversenyt hirdettek középiskolásoknak, a díjazottak önköltségi díjának egy részét átvállalják.

A következő tanévtől a legjobb tanulmányi eredményűeket szintén támogatják lehetőségeikhez mérten. Ugyanakkor bíznak benne, hogy a szak állami finanszírozása előbb-utóbb megoldódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennapi időzavarunk enyhíthető

Gubás Gabi a tervezésre esküszik, amikor kétgyermekes édesanyaként és színésznőként kell… Tovább olvasom