Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Mohai Gábor ismerős hangja cseng hétfőn a REÖK-ben

Érdekes és izgalmas programok sorával várja a szegedi tavaszt a REÖK. A világon először a Reök-palotában nyílt kiállítás a világhírű énekes, Paul Potts fényképeiből, valamint mindannyiunk ,,jó ismerőse", a tévé hőskorának egyik kiemelkedő bemondója, Mohai Gábor is fellép a szegedi retrótörténetekről szóló felolvasószínházi sorozat következő részében.
Világsztár a Föld körül

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának nyitóelőadása Wagner egyik legnépszerűbb operája, A bolygó hollandi lesz, amelyben Paul Potts énekli a Kormányos szerepét. A sztárról sokan nem tudják, hogy legfőbb hobbija a fotózás, ezért bárhol jár a világban, mindig viszi magával fényképezőgépét, és megörökíti a szebbnél szebb helyeket, ahol eddig felléphetett. Számára, ahogy egy interjúban fogalmazott, ez nemcsak egy hobbi, hanem a művészi önkifejezés másik formája. Amíg nyáron szegedi képekkel is bővül gyűjteménye, addig a világon először a Reök-palotában kerül sor arra, hogy a tenor emlékeit fotókiállítás formájában a közönség is megcsodálhassa.
Partnere Janklovics Péter, a Dumaszínház állandó fellépője lesz.

Mohai Gábor pár évtizeddel ezelőtt még mindannyiunk nappalijának kedves vendége volt. Tőle hallhattuk, mi következik a televízió műsorán. A Kazinczy-díjas tévébemondót az egész ország ismeri, most pedig a REÖK-ben hallhatjuk ismerősen csengő hangját. Február 29-én, hétfőn 19 órakor rendezik meg a REÖK különleges, Városszél című felolvasószínházi programsorozatának harmadik részét, amelynek Mohai lesz az egyik közreműködője.

Partnere Janklovics Péter színész, a Dumaszínház állandó és népszerű tagja lesz. Az Elárasztva című előadás az 1970-es árvíz idejére repít vissza, ahol olyan emberek visszaemlékezéseit is hallhatjuk, akik maguk is a gáton segédkeztek, vagy közvetlen hatással volt életükre a természeti katasztrófa.
 
 Mohai Gábor is fellép a felolvasószínházi sorozat következő részében.
Mohai Gábor is fellép a felolvasószínházi sorozat következő részében.

Ahogy a darab szerkesztő-rendezője, Réczei Tamás elmondta, nemcsak száraz tényeket akarnak az árvízről közölni, hanem az akkori „apróhirdetések, házasságkötések is sok érdekességgel szolgálhatnak arról, hogyan folyt az élet Szegeden 1970 tavaszán". Ráadásul a szecessziós palota pincéjében egy új színházi teret is avatnak, amit először hétfő este vehetnek birtokba a nézők.

Jegyeket már lehet váltani a REÖK jegyirodájában 600 forintos áron. Az SZTE hallgatóinak és a Délmagyarország előfizetőinek 10 százalék kedvezményt biztosítanak az árból. (X)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes terepjárókkal, páncélozott harcjárművekkel erősítettek a szerb határon

Mercedes terepjárókkal, páncélozott harcjárművekkel erősítettek a szerb határon
- Több száz fővel növelték a katonai létszámot a magyar-szerb határon - közölte az Alföldi… Tovább olvasom