Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Molnár Zsolt: a Fidesz újraéleszti a cenzust

Szeged - Molnár Zsolt, az MSZP Budapesti Területi Szövetségének elnöke a Baloldali Páholy fórumának vendége volt csütörtök délután Szegeden.
- Ahogy a magyar diplomáciára és a Magyar Köztársaság tekintélyére lesújtott az azeri kiadatási ügy, úgy sújtott le a magyar belpolitikára és jogállamiságra a választási eljárásról szóló törvény javaslata - jelentette ki csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP Budapesti Területi Szövetségének elnöke, aki időközi kampányok vezénylésében is részt vesz. A szocialista politikus a Baloldali Páholy fórumának vendége volt: A regisztrációtól a baltás gyilkosig, avagy a politika erkölcse címmel rendeztek beszélgetést a Szegfű Klubban.

Molnár szerint a választási eljárásról szóló törvényjavaslat "mélyen antidemokratikus, az európai jogállamok sorába nem illő, még a Fidesz által tákolt alaptörvénnyel is ellentétes". Egy rég letűnt intézmény, a cenzus újraélesztése történik - fogalmazott. Minden közvéleménykutató cég - köztük a kormányhoz közel álló Nézőpont Intézet is 70-80 százalékos elutasítottságot mért a regisztrációról szóló kérdésben - mutatott rá Molnár Zsolt, aki szerint a titkos szavazást sérti a levélben való szavazás intézménye, hiszen "sem a feladás, sem a megérkezés kapcsán nem lehet pontosan megállapítani, hogy ki, hogy adta fel, bontotta ki a levelet."

Kifejtette: az MSZP álláspontja szerint most, a 24. órában még meg lehet állni, visszatérni az európai útra; lehet tisztességes alkotmányt és annak megfelelő választási törvényt alkotni. Mint mondta, amíg belföldön titkos a szavazás, addig az MSZP-nek az emberek véleménye számít, és nem a Fidesz pártakarata. A szocialista párt azok között a keretek között fog a 2014-es választásokra felkészülni, amelyeket rákényszerít az élet - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsgay Imre a forradalomról: tisztelet a népnek!

Pozsgay Imre egykori államminiszter, mai egyetemi tanár tartott ünnepi beszédet a szőregiek 1956. október 23-ára emlékező ünnepségén csütörtökön. Tovább olvasom