Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Móra- és Radnóti-hagyaték kalapács alatt

Szeged - Igazi ritkaságokat árvereznek el a 16. szegedi könyvárverésen november 8-án délelőtt 10 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Az idén tavasszal elhunyt Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni hagyatékának huszonhat darabjára is lehet majd licitálni: többek között kalapács alá kerül a tragikusan fiatalon elhunyt költő első két verseskötetének, a Pogány köszöntőnek és az Ujmódi pásztorok énekének egy-egy első kiadása.

– Minden évben úgy indulok neki a katalógus összeállításának, hogy nem vagyok benne biztos, lesz-e elég érdekes anyag az árverés megtartásához. Szerencsére mindig kerülnek elő igazi ritkaságok, ilyen Gyarmati Fanni hagyatékának egy része is, aki ezeket a könyveket idén bekövetkezett haláláig gondozta és őrizte. Mondanom sem kell, hogy óriási irántuk az érdeklődés – mondta Jakó Csaba. Az árverés szervezője kiemelte a Móra Ferenc-hagyatékot is: az író családjának dedikált számos kötetre is licitálhatnak majd a könyvritkaságok szerelmesei.

A Somogyiban készítik elő az árverésre a könyveket. Idén 602 tételt árvereznek majd el. fotó: Kuklis István
A Somogyiban készítik elő az árverésre a könyveket. Idén 602 tételt árvereznek majd el. fotó: Kuklis István

A legmagasabb kikiáltási árról Az Osztrák–Magyar Monarchia írásban és képben huszonegy kötetes sorozata indul: a dúsan aranyozott, dombornyomásos, díszkötéses műért minimum 350 ezer forintot kell majd fizetnie új tulajdonosának. Jakó Csaba elmondta, hogy idén 602 tételt árvereznek el, közöttük sok szép régi művet, amelyeket még a XVII–XVIII. században adtak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az Idősek Akadémiája

Új félévet indít a szegedi Senior Center az Idősek Akadémiáján, a harmadik korosztály egyetemén. Tovább olvasom