Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Mórahalom megint kéri a megyétől az idősotthont

Mórahalom - A megyei önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy a mórahalmi idősotthont átvegye a város önkormányzata: ilyen tartalmú határozatot szeretne megszavaztatni a megyei közgyűléssel annak két mórahalmi képviselője: Nógrádi Zoltán és Csányi László.
Különös módon éri el a mórahalmi önkormányzat, hogy a megyei közgyűlés végre érdemben tárgyaljon régi kéréséről. A december 17-i ülésre önálló képviselői indítványt terjesztett elő Nógrádi Zoltán polgármester és Csányi László alpolgármester – mindketten megyei képviselők is –, a téma a Napsugár Otthon mórahalmi részlegének sorsa. Ezt az intézményt már régóta kéri a kisváros a megyétől, nem titok az sem, hogy miért: az Erzsébet fürdőt csak az otthon portája felé lehetne bővíteni, más irányban nincs hely. Az átvétellel az idősek nem járnának rosszul, hiszen a város már évekkel ezelőtt megterveztetett a számukra egy új épületet, amelyet meg is építtetne. Mórahalom a kistérséggel közösen működtetné az intézményt 2011. január elsejétől.

A megyei önkormányzat vezetése eddig nem mutatott hajlandóságot arra, hogy a város kérését teljesítse. Hiába, hogy a közgyűlés egyszer már elfogadott egy határozatot arról, tárgyalni kell, a mostani előterjesztésben az áll, hogy „érdemi tárgyalásra ez ideig nem került sor".

Télen-nyáron Erzsébet. A mórahalmi fürdő az elmúlt évben 280 ezer vendéget fogadott. Fotó: Frank Yvette
Télen-nyáron Erzsébet. A mórahalmi fürdő az elmúlt évben 280 ezer vendéget fogadott.
Fotó: Frank Yvette

– Nemrég mégis tárgyaltunk, arról, hogy a megye és a város közösen biztosít önerőt egy pályázathoz, ha nyerünk, ebből épül meg az új épület, ha nem, újból tárgyalunk – mondta lapunknak Nógrádi Zoltán. – Továbbra is úgy gondoljuk, hogy mi racionálisabban meg tudnánk szervezni a szociális ellátást, mint a megye.

A megye vezetése viszont, ahogyan az eddigi reakciókból kitűnt, nem szeretné, ha minden önkormányzat visszaveszegetné az intézményeit, mert végül neki nem maradna feladata. A beszkennelt előterjesztésen látni lehet, hogy a mórahalmiak kezdeményezését többen támogatják: szerepel az iraton Martonosi György frakcióvezető, valamint Petró Ferenc, Bánfi Tamás, Csőke Attila és Szabó Sándor aláírása is.

Olvasóink írták

 • 5. olmosnyomdasz 2009. december 17. 21:33
  „Hát!
  Ha csak azért nem?”
 • 4. CID 2009. december 16. 23:33
  „3. Gondolom én a sok pártkatonának van rá szüksége. Csak kell valahonnan, s valamiért fizetést kapniuk.”
 • 3. olmosnyomdasz 2009. december 16. 21:50
  „Arra azért kíváncsi lennék, mi a véleménye Nógrádi úrnak arról, hogy kell e 19 megye, vagy legyenek jól körülhatárolt, gazdaságilag logikusan kialakított térségek? Ha kellenek a megyék, legyen dolguk is. Ha csak gátolják a fejlődést, tessék megszüntetni, függetlenül attól, hogy milyen színű a vezetése! Az nem érv a megyék léte mellett, hogy történelmi hagyományai vannak. Persze, lehet, szükség van rá, kérdés, kiknek?”
 • 2. CID 2009. december 16. 16:59
  „1. Ez egy kicsit logikátlan következtetés volt.

  Majd, oda is megy a Jobbik tüntetni, vagy csak a lószobrot nem lehet arrébb mozdítani ? :)”
 • 1. lamatic 2009. december 16. 14:09
  „A megye vezetése viszont, ahogyan az eddigi reakciókból kitűnt, nem szeretné, ha minden önkormányzat visszaveszegetné az intézményeit, mert végül neki nem maradna feladata.

  - huh és még véletlenül dolgozni kellene....azta kurta életbebelele”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólóját tépték szét a felbőszült kutyák a Boszorkányszigetnél

Gera Gábor lélekjelenlétén múlott, hogy a lába helyett csak a pólóját marcangolták szét a megvadult kutyák a Boszorkányszigetnél. Tovább olvasom