Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Mórahalom otthont ad a CSOK program 10+10 milliós támogatása mellé

Mórahalom otthont ad a CSOK program 10+10 milliós támogatása mellé
Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere szerdán délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a kormány CSOK-programjához szorosan kapcsolódó programjukat, amelyhez a helyi önkormányzat további készpénz támogatást,valamint kedvezményes telek- és lakásvásárlást biztosít. Bemutatta a most elindított csokos honlapot is.
- A Mórahalomra letelepedni szándékozóknak vagy a hosszabb távon a jövőjüket a városunkban elképzelő helyi lakosoknak is segíteni szeretnénk, amennyiben a kormány családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK) igényelve szeretnének új otthonra találni városunkban. Elsősorban nem az ingatlan beruházás lehetőségét kínáljuk, hanem a családok otthonteremtésére fókuszálunk - hangsúlyozta Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy egy település működését annak népessége biztosítja - ezért is kezelik kiemelten a programot.
 
Gercsóné Szécsi Bernadett és családja az elsők között csatlakozott a helyi önkormányzat CSOK-programjához.


A sajtótájékoztatón egy olyan család is képviseltette magát, akik az elsők között csatlakoztak a helyi önkormányzat CSOK-programjához. - A férjemmel együtt született mórahalmiak vagyunk, nagyon szerettünk itt élni, meg sem fordult a fejünkben, hogy elköltözzünk. Számunkra kifejezetten kapóra jött a kormány CSOK-támogatása és a mellé kapcsolódó önkormányzati segítség - magyarázta Gercsóné Szécsi Bernadett, egy 4 éves kisfiú anyukája, aki a férjével most a második gyermeküket várják. Egyébként is hármat terveztek, a harmadik megszületésére a kormányrendelet szerint további 10 évük van.

Nógrádi Zoltán elmondta, hogy a város önkormányzata komplex otthon- és munkahelyteremtő kedvezményrendszerrel és a lakásépítéshez nyújtott készpénz támogatással várja a családokat, akik 1 millió forint vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra számíthatnak és 250 ezer forintig a ház tervezési költségét is átvállalja tőlük az önkormányzat.
Elsősorban nem az ingatlan beruházás lehetőségét kínáljuk, hanem a családok otthonteremtésére fókuszálunk - hangsúlyozta Nógrádi Zoltán.


Az építkezési vállalkozásokat is bevonják, a Bauszer Kft. a tervek szerint társasházat, sorházat és az idősek részére garzonházat is felhúz a programban. Ezeknek az építkezési projekteknek a részleteit, tervrajzait, valamint a programban részt vevő szabad telkeket már megtalálják az érdeklődők a most elindult csokos weboldalon, ahol minden más fontos információt is megtalálnak az érdeklődők a CSOK-ról, a helyi intézményrendszerről, az állás lehetőségekről.

Elhangzott, hogy a város vezetése 2-3 hetente a partner pénzintézetekkel lakossági fórumot tart majd a program iránt érdeklődőknek. Az elsőt március 8-án, 17 órától tartják a városházán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 ezer hektáron áll a víz

12 ezer hektáron áll a víz
Meg lehet-e jósolni, mennyit árt a mostani belvíz az idei termésnek? A szakemberek szerint minden attól függ, hogy ezen a héten mennyi csapadékra számíthatunk. Tovább olvasom