Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Mórahalomról jön A masamód

Szeged - Heltai Jenő népszerű vígjátékával, A masamóddal vendégszerepel a Mórahalmi Amatőr Színtársulat március 9-én, szerdán 19 órától a kisszínházban.
Negyedik alkalommal lép színpadra a Mórahalmi Amatőr Színtársulat a kisszínházban, ezúttal A masamód című darabbal. A korábbi fellépések sikerei alapján most is telt házra számítanak a szervezők – árulta el a darab rendezője, Lázár János, aki a hétköznapokban tanárként dolgozik Mórahalmon.

– A darab különlegessége, hogy ez lesz az első olyan alkalom, amikor élőben énekelnek a szereplők, és gépi hang helyett zongorával kísérik a az előadást – mondta a rendező. Új tag is csatlakozott az amatőr csapathoz D. Tóth Júlia személyében, aki Bodza Irén szerepében lép színpadra – ekkora nyilvánosság előtt először.
 
Jelenet A masamód előadásából.

A történet főhőse Kalotaszegi Vilma, a masamódból lett ünnepelt színésznő, akit Fedor Zsófia testesít meg a bemutatón. A választás nem véletlenül esett Heltai Jenő népszerű vígjátékára, A masamódra: évadonként körülbelül 20 műből választja ki a legmegfelelőbbet a rendező és asszisztense. – Ez mindig bonyolult dolog, mert igyekszünk olyan darabot választani, amiben a társulat minden tagja játszani tud. Mondhatni a gombhoz varrjuk a kabátot – mondta Lázár János.

Az amatőr társulatban 17-18 ember játszik, hozzájuk kell alakítani a döntést. A szereplők között van rendőr, pedagógus és esztergályos is, akik munka után a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház színpadán próbálnak – a bemutató előtt a lehető legtöbbet. A színtársulat új tagokat is szívesen fogad, azonban ritkán változik a csapat összetétele. Így a 2000 óta működő társulat összeszokott és gyakorlott csapattal áll a közönség elé március 9-én a kisszínházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsit más a hirdetés, mint a valóság, de nekünk tetszik

Kicsit más a hirdetés, mint a valóság, de nekünk tetszik
Igazán vonzó, szemet gyönyörködtető inagtlanhirdetésre bukkantunk, bár azonnal feltűnt, a hirdetés fotó látványtervet mutat csak. Tovább olvasom