Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Móraváros a biciklitolvajok paradicsoma

Szeged - Kosár, lámpa, ülés vagy akár egy egész bicikli: a tolvajoknak minden kell. Az utóbbi időben elszaporodtak a biciklilopások és -csonkítások a szegedi móravárosi Tesco környékén.
– Egyik nap arra léptem ki az épületből, hogy egy férfi a bicikliülésemet feszegeti. Odamentem hozzá, és megkérdeztem, hogy segíthetek-e valamiben. Erre továbbállt. De nem ez volt az első ilyen eset, hiszem már két bicikliülésemet lopták el, valamint az egyik kolléganőmnek az ülését és a kosarát tulajdonította el valaki – meséli felháborodva Pappné Farkas Tünde, aki az egyik üzletben dolgozik.

A hölgy elmondta, hogy a rendőrséghez nem fordult panaszával, viszont az áruház biztonsági szolgálatát felkereste, mert a tárolót biztonsági kamera figyeli. Közölték vele: a felvételt el lehet kérni, de csak hatósági engedéllyel és Budapestről.

– Viszont pozitívumként értékelem azt, hogy nemrégiben az egyik biztonsági őr rendőrségi szórólapokat osztott a biciklik regisztrációjának időpontjairól. Úgy tűnik, hogy mégis igyekeznek valamit tenni az ügyben – teszi hozzá Pappné Farkas Tünde.

Bevásárlóközpontok környékén még jobban kell figyelni a kerékpárra. Fotó: Karnok Csaba
Bevásárlóközpontok környékén még jobban kell figyelni a kerékpárra.
Fotó: Karnok Csaba

– Ilyen helyzetben – az adatvédelmi szabályokra való tekintettel – az áruház biztonsági vezetőjének központi engedélyt kell kérnie a felvételek megtekintésére. Az engedélyt csakis abban az esetben állítják ki, ha saját tulajdonú kerékpárról van szó. Amennyiben hatóság kéri ki a felvételt, azonnal kiadják. Az említett ügyben a károsultat udvariasan tájékoztattuk, hogy kivizsgáljuk a lopást, elemezzük a kamerafelvételeket, és megtesszük a szükséges intézkedéseket, hogy mielőbb meglegyen az elkövető. Tájékoztatást adtunk továbbá, hogy milyen módon tehetnek rendőrségi feljelentést – közölte a Tesco Sajtóosztálya.

Elmondták, hogy a helyszínen a vagyonőr nem adott helyes tájékoztatást a vásárlónak, amikor azt mondta, nem foglalkoznak az esettel.

– A vagyonőröknek kötelességük foglalkozni a vásárlói bejelentésekkel is, akár az áruházban, akár a parkolóban történik a visszaélés. A közelmúltban történt lopásokkal kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a körzeti megbízottal, aki a gyakori ellenőrzések mellett szórólapokat osztott, hogy figyelmeztesse a kerékpárosokat. Továbbá tájékoztatást adott arról, hogy a rendőrségen milyen módon regisztráltathatók a kerékpárok, ami a megtalált kerékpárok jogos tulajdonosukhoz való visszajuttatását könnyíti meg.

Fokozottan ellenőrizzük a parkolót és a vásárlói bejáratot, hogy mielőbb sikerüljön elfogni a lopások elkövetőjét – közölte a Tesco Sajtóosztálya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszergyógykezelésre ítélték a bárdos támadót

K. László Lajos az ítélet szerint legfeljebb 15 évig állhat a gyógykezelés alatt.
Tovább olvasom