Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Mosolyban mért adomány: már közel félezren adakoztak

Szeged - Több mint 2 és fél millió forint gyűlt össze a szegedi gyermekklinikának a Mosolyban mért adomány nevet viselő akcióban. A szervezők (a Cora Áruház, a Rádió 88 és lapunk) célja, hogy egy röntgenkép-erősítő berendezést vásároljanak az intézménynek. Akik hozzájárulnak a gyűjtéshez, az áruháztól jelentős kedvezményekre váltható kuponfüzetet kapnak.
Mintegy ötszázan álltak már a Cora Áruház, a Rádió 88 és a Délmagyarország közös kezdeményezése mellé, amelynek célja egy röntgenkép-erősítő árának összegyűjtése. Az operációk során nélkülözhetetlen berendezést – amely 22 millió forintba kerül – a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája kapja, a jelenleg használt 30 éves gép már nem felel meg a kor követelményeinek.
A Mosolyban mért adomány nevet viselő kezdeményezés lényege, hogy a felajánlás egyben kedvezmény is. Az akcióban ugyanis minden adakozó egy kuponfüzetet kap, 2, 5 illetve 10 ezer forintos adományához mért kedvezményes szelvényekkel, amelyek azonnal be is válthatók – akár a felajánlott összegnél is nagyobb értékben.

A Cora Áruházban minden adományozó nevét felkerül az akciót hirdető plakátra. Fotó: Karnok Csaba
A Cora Áruházban minden adományozó nevét felkerül az akciót hirdető plakátra.
Fotó: Karnok Csaba

Ha például a jelenleg is futó baba-mama akció során valaki 5000 forintot adományoz, az ajándékba kapott kuponért többek között 10 százalék kedvezményt kap a teljes bevásárlására, 20 százalék kedvezményt minden Cora márkás termékre, 15 százalékot egy termékre, valamint 30-at könyvekre. Egy család esetében, ahova hamarosan új családtag érkezik, ez több tízezer forint megtakarítást is jelenthet, miközben más kisgyerekekre is gondolt, hiszen adományozott.

Az eddigi közel ötszáz adakozó között a magánszemélyek mellett számos cég és társaság is volt. A Borbarát Hölgyek Dél-Alföldi Társasága decemberben jelenlétével is segítette az adománygyűjtést – és a tagok 20 ezer forintot adományoztak. A Soroptimist Club Szeged pedig áprilisban jótékonysági vacsorát szervez, amelynek teljes bevételét a szegedi Cora Áruház és a Rádió 88 közös, valamint a Délmagyarország médiatámogatása alatt futó Mosolyban mért adomány kezdeményezésének ajánlotta fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Derekára rögzítette a heroint - fotó!

Röszke - Kábítószert akart átcsempészni a határon az a férfi, aki csütörtök este jelentkezett… Tovább olvasom