Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Mosolyogni a parketten kötelező

Kistelek - Tegnap rendezték meg nyolcadik alkalommal a kisteleki Open Nemzetközi Táncversenyt. Az öltözőben a helyi Pro Art Táncstúdió táncosaival beszélgettünk: a cipőjük talpa kívülbelül bőr, a lányok készülődése két óra, és a mosolyuk nem mindig őszinte.
Bekukkantottunk a tegnapi kisteleki nemzetközi táncverseny öltözőjébe, és meglestük a táncosokat készülődés közben. Szabó Anita hatalmas sminktáskájában még a cipőkefe és a varródoboz is elfért. Saját magát sminkeli, és még a haját is megcsinálja, dupla tükörből, visszafelé.

– Körülbelül másfél óra, mire elkészül a smink és a frizura. Látványosnak kell lennie, rengeteg hajlakkot és waxot elhasználunk egy-egy konty elkészítésénél. Még az arcunkon a csillámot is hajlakkal rögzítjük – árulta el a 30 éves táncos. Ő készítette Bense Krisztina frizuráját is, ami csak fél órába telt.

Sajnos a rózsaszín papucs nem fellépési kellék. Pedig megnéztünk volna benne egy argentin tangót Fotó: Schmidt Andrea
Sajnos a rózsaszín papucs nem fellépési kellék. Pedig megnéztünk volna benne egy argentin tangót Fotó: Schmidt Andrea

– A ruhákat a neten nézzük ki, kiválasztjuk a nekünk tetsző fazont és színt, és megvarratjuk. A legolcsóbb ruha körülbelül 200 ezer forintba kerül, nekem három van otthon – árulta el Vozár Boglárka. A 24 éves balástyai táncos elmondta, ha megunják a ruhát, eladják.

Open Nemzetközi Táncverseny

Tegnap rendezték meg nyolcadik alkalommal a kisteleki Open Nemzetközi Táncversenyt. 20 ország vett rajta részt, például orosz, japán, görög, ukrán, lengyel és finn indulók is voltak. 460 páros küldte el a nevezést, körülbelül a háromnegyedük részt vett a megmérettetésen – tudtuk meg Törökgyörgy József főszervezőtől. A rendezvényen gyerek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior kategóriában versenyeztek a párok, standard és latin táncokkal.

A ruha díszítésénél a dekoltázs és a hát-fenék rész dekorálása a legfontosabb, mert az látszik. Még egyikőjük sem kávézta le a szoknyáját, bár az már mindegyikőjükkel előfordult, hogy ráléptek, és leszakadt az alja. Ilyenkor nem esnek kétségbe: levágják vagy visszatűzik, és megy minden tovább.

A barna tánccipő talpa kívülbelül bőrből van. Egy pár néhány hónapot bír ki, 30 ezer forintba kerül. A sarka bármilyen magas lehet, csak a 10 év alatti lányoknál van megszabva, hogy maximum két ujjnyi
magas lehet. Az új pár cipő szép, de a bejáratott biztosabb – tudtuk meg Anitától.

– Ha mégis csúszik a talpa, bevizezzük. A sarkán műanyag védő van, hogy az se csússzon – mutatta a cipőket a rózsaszín ruhás táncos. Szolizni járnak, Kriszti önbarnítót használ. Elárulták: fogyókúráznak a versenyek előtt, mert nagy hassal nem lehet táncolni.

– A mi ruhánkat nehezebb felvenni, mert rengeteg gomb van rajta – mutatta az igét a 31 éves Balogh Csongor. Időközben megérkeztek ugyanis a fiúk, és elkezdtek öltözködni. Nekik egyszerűbb a készülődés, körülbelül egy órába telik: könnyebb megcsinálni a hajukat, a sminknél elég az alapozó – bár van olyan fiú, aki szempillaspirált is használ.

Kisteleki táncverseny - GALÉRIA

– A frakk 140 ezerbe kerül, de kell venni hozzá inget, gombokat, nyakkendőt. Összesen a mi felszerelésünk is 200 ezer forint – magyarázta Csongor öltözködés közben, hozzátéve: egy frakk körülbelül két évet bír ki. A 24 éves Zsom Olivér elárulta: az egyórás készülődésben benne van még a borotválkozás, a frizura és a smink.

– Mosolyogni könnyű, ha megy a tánc. Persze, amikor valamit elrontunk, vagy begörcsöl a nyakunk, akkor is mosolygunk, de az nagyon nehéz. Mármár vicsorgunk – grimaszolt Kriszti. Vozár Boglárka elárulta, tánc közben megszűnik körülötte a világ: csak a zenére és a táncra figyel. Nem lát, nem hall mást. Koncentrálnia kell, mert bár a fiú vezet, neki a fiú mozdulatait kell követni. A legjobb, amikor táncolnak, és mindenki őket nézi.

Olvasóink írták

  • 1. Kiscsillag0122 2009. szeptember 20. 09:57
    „A képek nem valami jók. 5 ember van rajta felváltva.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isten hozta internetes turisztikai oldalunkon!

Éttermet vagy szállást keres Csongrád megyében? A megoldás: istenhozta.delmagyar.hu! Tovább olvasom