Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Most burkolják a Dugonics teret

Szeged - A hó sem jelentett akadályt, a tervek szerint elkészül a január végi határidőre a Dugonics és az Árpád tér. A gyalogosoknak most a legkellemetlenebb a lezárás, nagyot kell kerülniük.
Bő két hét múlva, január 29-én lejár a Dugonics és Árpád tér felújításának módosított határideje. Megnéztük tegnap, bőven van még tennivalója a kivitelezőnek. Ráadásul az építők most dolgoznak talán a legérzékenyebb helyen. Rakják az új térkőburkolatot a szökőkút környezetében, a rektori hivatal előtt, a BÁV és a nagyáruház közötti szakaszon. Emiatt itt most nem lehet átjárni. Nagyot kell kerülni, mert a rektori hivatal előtt sem lehet átvágni a téren. A Somogyi és a Toldy utcán keresztül lehet átjutni a Jókai utcára. Ahogy tegnap egy csalódott asszony megjegyezte: sportteljesítmény megtalálni a szabad utat.

Most burkolják a Dugonics teret. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A BÁV és a Katolikus Ház közti üzletek a Tisza Lajos körút felől elérhetők, a rektori hivatalt a Somogyi utca irányából lehet megközelíteni, a tér többi része azonban munkaterület. Díszburkolatot raktak tegnap a Katolikus Ház előtt, és haladnak kifelé a Tisza Lajos körútig az egykori parkoló helyén. Ezzel párhuzamosan telepítik a kandelábereket. Az Árpád téri betonkráter vagy fészek – ki minek nevezi – fölül elbontották a sátrat. Látni lehet a mélyedés érdekesen lecsiszolt peremét, benne feltűntek már az első padok. A karéj mentén telepítik a fákat, a cserjéket már elültették. Körülötte befejezésre vár a díszburkolat. Megírtuk: a megújult Árpád téren vízpermet-szökőkút és csobogó működik majd, a tér klimatizálását kifeszített napvitorlák és fák, cserjék segítik. A vizes és napos „látványosságokat" rövidesen felszerelik.

Most burkolják a Dugonics teret. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Kérdésünkre, hogy az egy hétig tartó hótakaró miatt csúszik-e az átadás, a munkálatokat koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója, Máté Tamás elmondta: nem, a tervek szerint időben befejezik a beruházást. A kivitelező a véghajrában egyszerre burkol a nagyobb összefüggő felületeken, hogy minél hamarabb átadhassa a gyalogosoknak a lezárt területeket. Addig is biztosítja a célforgalmat. A szakember hozzátette, a BÁV és a nagyáruház között, illetve a Kárász és a Jókai utca között várhatóan egy hét múlva lesz szabad az út. A rektori hivatal melletti parkolókat egyelőre nem lehet használni. Ezeket a tervek szerint a beruházás teljes befejeztével, január végén vehetik birtokba az autósok.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Lucia 2013. január 15. 19:48
  „Az előbb írtam, ma (is) jártam arra. Na akkor egy baklövés!
  Menjetek a Toldi (nem Toldy, ahogy mostanában HELYTELENÜL használják) utcai óvoda felől a Jókai utca felé.
  Az Eötvös utcánál (még lezárt terület) elindul a járda az Árpád téren. Az egyetem informatikai épületénél megszűnik! Csak akkor mehetsz tovább, ha lelépsz a járdáról - ami, ismétlem: elfogy - az úttestre! Agyament tervező, agyament kivitelezés! Senkinek sem tűnik fel? Még átadás előtt kellene korrigálni! A világos piros tégláknak kellene tovább menni a Jókai utca felé!”
 • 43. Lucia 2013. január 15. 19:43
  „33.
  Semmi kekeckedés, mindenki leírja a véleményét! Az a baj, sok pénzért a gyönyörű belvárost elcsúfítják - már el is csúfították.
  Egyetéretek az első hozzászólóval (ja az én vagyok, hahaha), ma is jártam arra, ez a kráter az Árpád téren OCSMÁNY!
  Ennyi és kész. Sajnos pár évig ezt kell kerülgetni!”
 • 42. tol 2013. január 14. 21:16
  „az a menyjenek tetszik - tényleg! -, egyébként tök egyetértek mango1 polgártárssal.”
 • 41. aaronkaa 2013. január 14. 16:22
  „A tér szép lett, tetszik
  A lámpákért nagy kár, mert azok tényleg nagyon csúnyák, a fehér fényük meg egyszerűen borzasztó...
  Nem lehetne valami sárgás reflektorokkal messziről bevilágítani a térre?
  Szerintem ez nem ütközne a pályázat kiírásába és sokat javítana a helyzeten.”
 • 40. hős 2013. január 14. 07:15
  „Szerintem nagyon szép lesz!!!Nem kell azért állandóan fikázni!”
 • 39. Agáta 2013. január 13. 21:26
  „Na és fát telepíteni ilyenkor?”
 • 38. NP1 2013. január 13. 19:56
  „szöszi 2013.01.13. 14:36

  A kandeláberekről neked ez a véleményed, másoknak pedig más - ez így van rendjén.
  Melyik az a palota a téren amelyik több száz éves?”
 • 37. kontrapista 2013. január 13. 18:33
  „36.kovboj3
  " ha plusz 30-ban raknák le akkor télen mínusz 20 fokban amikor minden összemegy akkor lötyögnének a téglák a földön:) "
  Így vesszők nélkül, de kettősponttal is egy korszakalkotó ötlet, amit gyorsan szabadalmaztatni kell, míg tart a " mínusz ".”
 • 36. kovboj3 2013. január 13. 17:09
  „34 ntk.: pont azért minuszban csinálják mer ilyenkor minden összehúzódik és nem kell annyira tömöríteni, nyáron meg majd jól egymásnak feszül a burkolat. ha plusz 30-ba raknák le akkor télen minusz 20 fokba amikor minden összemegy akkor lötyögnének a téglák a földön:)”
 • 35. szöszi 2013. január 13. 14:36
  „Ocsmányak azok a városképbe egyáltalán nem illő kandelláberek, amik inkább hasonlítanak egy ócska horgászbotra, mint lámpára. Egy modern környezetbe vagy ide a Rókusi körútra inkább való, mint abba a miliőbe, ami a belvárost uralja. Hogy lehetett ezt engedélyezni, könyörgöm? Azok közé több száz éves paloták közé? Aki engedélyt adott rá és aki elfogadta a terveket meg kitalálta, azzal szedetném ki őket. Olyan lámpák kellettek volna, mint a Lófaránál vannak, régi stílusú és régi időket idéző, ha már a belváros és a környezet olyan, és nem felhőkarcolókból áll. Borzalom. De hogy ehhez is érdeke fűződött valakinek, az is tuti.”
 • 34. NTK 2013. január 13. 10:41
  „Biztosan szép lesz!? De. Azt mondja már meg nekem valaki, hogy miképpen lehet megfelelően tömöríteni a térburkolat alépítményét ilyen időben, amikor röpködnek a mínuszok. A 0-4-es zúzalék teljesen összefagy ilyenkor. Nem lehet normálisan tömöríteni. Ezt nem az ujjamból szoptam. Az a mester mondta, aki nálam a térköves járdát csinálta még régebben. Biztosan tudta, hogy miről beszél.
  Szerintem a jó idő beálltával várható, hogy itt-ott megsüllyed a lerakott burkolat. Az első nagyobb zivatarnál a tócsák megmutatják, hogy hol a baj.”
 • 33. mango1 2013. január 13. 10:19
  „Nem értem a kekeckedőket ezeknek semmi sem tetszik----menyjenek ki a város szélére ha a belváros nem tetszik---nem kötelező erre sétálni-----én örülök ,hogy ilyen szép lesz Szeged.”
 • 32. dBrown 2013. január 13. 10:01
  „31! ha most nem csinálnák, akkor meg az lenne a baj, hogy ménemcsinálnaksemmit, jól gondolom?”
 • 31. Horthyszobor 2013. január 12. 20:03
  „Szép lesz ha vége lesz. Egy biztos, azt nem tudom megérteni miért pont a legnagyobb fagyban kell burkolni, de hát ez a magyar építőipari sajátosság... Így lehet majd jó pízért javítani is tehát dupla, ha nem tripla lesz a biznisz:)
  1. Az a nyavaja kitörés meg azért készült, hogy még véletlenül se lehessen az országzászlót az eredeti helyén felállítani eredeti pompájában... A szép környezet tipikus politikai elcsúfítása. Remélem egyszer, ha városnak szerető vezetői lesznek, visszaállítják a szépséges országzászlót és eltakarítják ezt a csúf istentudja mit.”
 • 30. csöcskenőcs 2013. január 12. 19:39
  „´csodálatos´ biakolor tégla és az érte kiadott soksok miliárd forint :´)”
 • 29. queenmargareth1 2013. január 12. 19:07
  „7. dobi 2013.01.12. 12:55 , miért, hogy könnyebb legyen a feljelentgetés neked?ki az idióta?amúgy a dm-esek feljelenthetnek iwiw azonosító:) nélkül is.ők mindenkiről tudják, kicsoda.”
 • 28. uborka 2013. január 12. 17:30
  „A 7-es DOBI névre íródott beírónak. Ne te mond már meg a tutit . Mi az,hogy 80% agy beteg, mert te mi vagy HH.gyerek.A dm. tudja mit csinál !! Olyan ostoba embereket mint te össze ugraszt a normális emberekkel. Ha olyan okos vagy akkor ezt nem veszed észre????? Az email címe meg mindenkinek le van adva a dm. be. Csa. Vagy te szeretnéd tudni ki kicsoda??? Talán te mondanád meg, hogy ki írhat be???? Ide mindenki a csalódottságát és örömét írja le azért fórum, kis pajtás!!!!!!”
 • 27. coke 2013. január 12. 16:53
  „Deszíííp fapadok kezicsokolom. De jó lesz ez a purdéknak fűteni. :))”
 • 26. geza 2013. január 12. 16:35
  „#23 Volt szegeden téglagyár......(konzerv, budalakk, ikarusz, kendergyár, kábelgyár, textilgyár.....)

  Sebaj jo biznisz ez valakinek (tégált beszállítani)”
 • 25. herkepille 2013. január 12. 16:30
  „7. dobi 2013.01.12. 12:55

  Nagyon egyetértek!!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Slammerek rapverselnek festményekre

Új, „szexi" műfaj lép hódító útjára Szegeden: képzőművészeti slam poetryvel várja közönségét a REÖK. (X) Tovább olvasom