Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Most jól jön Bordánynak az eső

Bordány – Szinte hihetetlen: hosszú hónapokig a belvíz és a sár okozott közlekedési problémákat Bordányban, aminek földútjai most a sokáig elhúzódó forró nyár miatt váltak szinte teljesen porrá – fogalmazott Tanács Gábor polgármester.
Megírtuk: a homokháti település fél évnél is többet harcolt a belvízzel. Külterületének tanyavilágában az esővízből létrejött tavak több tanyát is elvágtak a külvilágtól, számos épület életveszélyessé vált a belvíz miatt. A településen alig tudták már kivárni a szárazságot, hogy hozzáfogjanak a földutak rendezéséhez.

– Ekkora melegre azonban mégsem számítottunk. A tanévkezdésre már minden földutunkat szerettük volna megújítani, de a szárazság miatt nem igazán tudtunk beavatkozni. Szükségünk van egy pár napos esőre: amennyiben a homok megfelelő nedvességtartalmú lesz, a gépek egy jól letömörített utat tudnak majd építeni – mondta Tanács Gábor. Az önkormányzat a kormány által meghirdetett Tanyaprogramra várt, amely a földjavításokhoz szükséges gépek beszerzését támogatja. A gépbeszerzésben a tervek szerint 3 település pályázik majd: Bordány, Forráskút és Zsombó szeretne közösen egy földútjavításhoz alkalmas gépet vásárolni.

Olvasóink írták

  • 2. szikrataposo 2011. szeptember 21. 16:06
    „Ullesen mikor akarjak megcsinalni a foldutakat???”
  • 1. újratöltve 2011. szeptember 21. 12:07
    „Eső van=baj van! Nincs eső=baj van! Bordányban valami baj van!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit várnak az új évadtól a színészek?

Indul a színházi szezon Szegeden is. Mit vár az új évadtól? – kérdeztük a társulat legnépszerűbb tagjai közül három színművésztől. Tovább olvasom