Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Most már egy elefánt is kellene

Szeged - Ajándékért cserébe kérdőívet töltöttek ki tavaly április és november között a Szegedi Vadaspark látogatói. A felmérésből kiderült: a zsiráfok a legnépszerűbbek, az elefántot hiányolják legtöbben, a büdös trópusi házat szerették legkevésbé.
Milyen gyakran jár a Szegedi Vadasparkba? Mennyi időt tölt el ott? Mi az, ami a leginkább és a legkevésbé tetszett? Milyen állatfajt hiányolt? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adtak azok a látogatók, akik tavaly április és november között töltötték ki a Szegedi Vadaspark kérdőívét. A felmérést a kapuban álló jegyellenőrök végezték. Kifelé menet adták oda a kérdéssort tartalmazó lapot – a kitöltésért cserébe állatkertes kiadvány vagy poszter járt.

A kutatás során összesen 664 kérdőívet értékelt Endrédi Lajos, a vadaspark gyűjteményfelelőse. Ez az intézmény teljes látogatószámának 0,36 százaléka. A válaszokból kiderült: a vadaspark elsősorban a Szegeden és a környéken élők számára nyújt szabadidős programot – a látogatók több mint fele érkezett Csongrád megyéből. A szegediek közel 40 százaléka évente többször is ellátogat ide. Gyermekek, illetve családok mellett a fiatal felnőttek és középkorúak körében is népszerű a program: a látogatók 27,3 százaléka 30 és 39 év közötti, legtöbben párban érkeztek a vadasparkba.

A megkérdezettek 68,83 százaléka elfogadható árúnak találta a belépőjegyet, amelyért cserébe átlagosan közel 3 és fél órát töltenek nézelődéssel a parkban. Legtöbben a „zöld" szóval jellemezték a környezetet. Legjobban a zsiráfok, legkevésbé a büdös trópusi ház tetszett nekik. A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, mely állatot hiányolják a Szegedi Vadasparkból: első helyen az elefántot, másodikon a medvét, harmadikon a pingvint jegyezték meg. Utóbbiból októberben érkezett egy 12 fős csapat Szegedre.

Olvasóink írták

  • 1. Szilágyi_Zsolt 2012. január 24. 18:41
    „Kell még három elefánt, az úgyis elfér!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

700 milliós kábítószerfogás Röszkén

Rekordmennyiségű, közel 700 millió forint piaci értékű kábítószergyanús anyagot találtak a vámosok… Tovább olvasom