Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Mostohagyerek a sándorfalvi út

Szeged - Idén biztos nem javítja az állami útkezelő a sándorfalvi utat. Jövőre sem biztos, hogy sorra kerül. Megyénk 1337 kilométeres úthálózatának kétharmada hivatalosan rossz minőségű.
Tavaly novemberben ígérte az állami útkezelő, hogy idén tavasszal rendbe teszi a sándorfalvi utat a Csongrádi sugárúti körforgalomtól az M43-as autópálya csomópontjáig. Olvasóink folyamatosan jelzik lapunk Csörög rovatában, hogy életveszélyesek a nyomvályúk Szeged kapujában. Leér az alacsonyabb építésű autók alja, a motorok kereke pedig néhol teljesen eltűnik egy-egy nagyobb vájatban. Esőben, hóban még veszélyesebb az út; nem látni, hol 10, hol pedig 20 centi mélyek a gödrök. A sándorfalvi úton az M43-as áprilisi átadása óta sokszorosára nőtt a forgalom, hiszen az autópályát rengetegen itt közelítik meg.
Az útkezelő tavaly javíttatta a sándorfalvi út egy részét: a sztrádalejárótól Sándorfalvát elhagyva a 40-es kilométerig. Megírtuk: 52 millió forintba került. A Szeged felőli rész abból is kimaradt.

Felületi kezelés. Legyalulták a veszélyesen felgyűrődött aszfaltot. Fotó: Karnok Csaba
Felületi kezelés. Legyalulták a veszélyesen felgyűrődött aszfaltot.
Fotó: Karnok Csaba

Pár napja az állami útfelelős munkásai lemarták a veszélyes aszfaltgyűrődéseket a töltés és a sztrádafeljáró között, de más nem történt. Lapunk kérdésére Árva Milán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs főmunkatársa azt a tájékoztatást küldte, hogy továbbra is pályázati támogatással akarják felújítani az utat. Az előírásoknak megfelelő közbeszerzési eljárást meghirdették, az eredményét várhatóan még az idén kihirdetik. A kivitelezés leghamarabb jövő tavasszal kezdődhet el. Garancia viszont nincs rá, hogy tényleg meg is valósul.

2 százalékra futotta

Idén eddig 29 kilométer megyei utat javított a magyar közút 263 millió forintból. Egy, az ország 30 ezer kilométeres úthálózatáról korábbi felmérésből kiderül: Csongrád megye 1337 kilométernyi közútjának kétharmada rossz minőségű.

Olvasóink írták

 • 5. valaki_a_sok_közül 2011. július 01. 14:03
  „A sándorfalvi út kifogásolt szakasza tükör sima a Rákóczi telepi úthoz képest! Igaz az utóbbi az isten háta mögött van és senkit nem érdekel. Az M43-as építőinek állítólag helyre kellett volna állítani. Ezzel az úttal mi lesz? Ennek is utána járhatna a DM!”
 • 4. cumania 2011. július 01. 13:33
  „Jobb is lenne! Minek az a rohanás! :)”
 • 3. Csecs 2011. július 01. 13:11
  „Rohad az ország, látszik a kátyús utakon, a hiányos közvilágításon, a botrányos tömegközlekedésen... Hamarosan megjelennek a riksák és a rozzant mikrobuszból átalakított maxitaxik, valamint az út szélén kikötött kecskék. A mediterrán biopoliszból így lesz balkáni féceszpolisz. Köszönjük az elmúlt 20 év politikai elitjének, hogy újra a ´80-as évek Romániájának szintjét közelítjük!”
 • 2. alex007fl 2011. július 01. 12:30
  „"Megyénk 1337 kilométeres úthálózatának kétharmada hivatalosan rossz minőségű." - Műszaki vizsgán meg még az új autó se megy át.... És ugyan hova tűnik az a rengeteg befizetett adó és járulék, ha egyébként pedig semmire sincs pénz?”
 • 1. babar 2011. július 01. 09:37
  „Szerintem a kukás autók teszik tönkre a sándorfalvi utat. Az autópálya előtt is csak a lerakóig tartó szakasz volt mindig rossz állapotban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sakk világnyelv lehetne

A csapat-világbajnokságra készül Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női sakkozója. Vallja, a sakk a tanulás terén is fejleszti a gyerekek agyát. Tovább olvasom