Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Motoroshalál és teljes útzár Forráskút és Zsombó között

Forráskút és Zsombó között autó és motoros ütközött. A 30 éves forráskúti motoros meghalt, a helyszínelés alatt teljes volt az útzár.

Az útzárat valamivel 18 óra után feloldották - tudtuk meg Jászai Lindától.

Korábban írtuk:

Elsődleges információk szerint egy fehér Kia kisbusz és egy Kawasaki z750 motorkerékpár haladt Szeged felé a kiskunmajsai úton, amikor Ménesjárás magasságában, az 54-es kilométernél a kisbusz a nyílegyenes úton balra fordult – feltételezhetően meg akart fordulni. Valószínűleg nem észlelte, hogy a motoros már előzésbe kezdett, így az összeütközést nem lehetett elkerülni.

A motoros a kisbusz oldalának csapódott, az ütközés erejét jellemzi, hogy az autó alváza deformálódott a sebességváltó és a differenciálmű is leszakadt. Az autóban található szerszámok, építési anyagok is szaneszét röpültek. 

Motoroshalál Zsombó és Forráskút között. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)


Az elsődleges információk szerint kb. 100 kilométeres tempóval hajtó motorosnak sem ideje, sem esélye nem volt fékezni, így a motorkerékpár a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, villája és első kereke a váz alá hajlott. A motor vezetője, egy 30 éves forráskúti fiatalember a helyszínen meghalt.

A forgalmat Zsombó után egy járható földútra terelte a rendőrség, erre tért le a Tisza Volán menetrendszerűen közlekedő autóbusza is.

Korábban írtuk:

- Forráskút és Zsombó között autó és motoros ütközött vasárnap délután - tudtuk meg Jászai Lindától a megyei rendőrség sajtóügyeletesétől. A motoros meghalt, a helyszínelés ideje alatt teljes útzárat rendeltek el.

Tudósítónk útban van a baleset helyszínére, hamarosan további részletekkel jelentkezünk.

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. rippszilvi 2012. szeptember 20. 15:54
  „Őszinte Részvétem a Családnak! Nyugodj Békében Gabi! :-(”
 • 73. okz63 2012. szeptember 19. 08:02
  „72. saturnus 2012.09.18. 11:11
  "Tudod mi lett az eljárás vége? Felmentették a fideszes minisztert és rá varrták a meggyilkolt fiatalokra a balesetet."

  Sajnos erről nem tudtam, mert valahogy ezt már nem hozta a méda.
  Gondolom nem véletlenül... :-(”
 • 72. saturnus 2012. szeptember 18. 11:11
  „62. okz63 2012.09.17. 15:45 Tudod mi lett az eljárás vége? Felmentették a fideszes minisztert és rá varrták a meggyilkolt fiatalokra a balesetet. Előzményeket ismered? Nos a miniszter felesége igénybe vette az állami autót fodrásznál volt vele ,elcseszte az időt a pletykálással. Egy Zala megyei helyiség autóbusz-forduló ünnepélyes átadására kellett volna odaérnie időre. Meghajszolták a sofört gondolom megfenyegették mint orbán rendőr az egyirányú utcában szembe behajtatta az állami autót. És ha tudod arra hivatkoztak ,hogy használták a megkülönböztető jelzést. Mikor hallod meg azt amikor kétszázzal jön mögötted a semmiből egy autó.?”
 • 71. Laserdance 2012. szeptember 18. 09:55
  „Először is őszinte részvétem a motoros családjának.
  Másodszor nagyon sajnálom a kisbusz vezetőjét is, mert meggyőződésem, hogy ő csak kisebb részben tehetett az esetről.
  A képekből nyilvánvalóan látszik, hogy a motoros igen nagy sebességgel érkezhetett (tippelésbe most nem bocsátkoznék). És mivel totálisan oldalba kapta a kisbuszt, két esetet tudok elképzelni:
  -Az egyik esetben - ha megfelelő sebességgel ment a motoros - akkor egyértelműen a motoros a hibás. Hiszen akkor bőven volt ideje észlelni a kisteherautót, mire az teljesen keresztbe tudott fordulni az úton.
  -A másik esetben - ha lényegesen gyorsabban ment a megengedettnél - szintén ő tűnik hibásnak, mert azt mégsem várhatjuk el egy úrvezetőtől, hogy arra számítson, hogy közúton ENNYIRE gyorsan közeledik valami. Ez NEM versenypálya! Olyat pedig szinte soha nem láttam még, hogy egy motoros vagy az ismerettségi köre beismerte volna, hogy a közlekedési szabályok lazán kezelése okozta volna a bajt. Mindig a hülye autósok a hibásak, akik nem értik meg, hogy nem mindenki akar 90-nel menni...
  A srác Facebook oldalán is ott egy kép, ami szerint megéri hallgatni, ahogy szédítő sebességnél fütyül körülötted a szél... Lehet, hogy megéri, csak abban a bizonyos pakliban ilyen kártyák is vannak.
  Béke poraira!”
 • 70. partsap 2012. szeptember 17. 22:37
  „Üdv!
  Nagyon sajnálom a srácot aki eltávozott ilyen értelmetlen módon és el tudom képzelni a sokkot amit a másik jármű vezetője élt át amikor csattantak.
  Azt hiszem minden elhangzott itt pro és kontra, nem is akarok hozzátenni túl sokat, csak azt hogy amikor nekem volt balesetem motorral (50-el belementem egy Zastavába oldalról) akkor a kocsiból kiesett a kerék én meg elrepültem messzire két kitört csuklóval. A szabálytalanságot nem én követtem, de majdnem én is rámentem mivel ha nem bírom átrepülni a járgányt akkor összetörök mint a ropi. Nem kell ezerrel menni ahhoz hogy a gép karambolkor nagyon szétessen, tehát csak óvatosan...!”
 • 69. youhitmewehityou 2012. szeptember 17. 21:59
  „Abban a helyzetben vagyok ,hogy mind két embert ismertem ..papi családjának őszinte részvétemet kívánom ..az autót vezető embernek meg sok erőt tudom mennyire megviselte mint anya,mint ember az eset..és sajnálom hogy ennyi egy élet ..felesleges hibáztatni egy motorost ,egy autóst..pillanatok műve lehet az élet..és sárdobálás nem támaszt fel sajnos egy embert sem..”
 • 68. sXe_for_life 2012. szeptember 17. 19:09
  „Őszinte részvétem, mint motoros, mint ember. Mert a hozzászólók többsége szerint a motoros az nem ember. Az autósok mindig betartják a KRESZ-t. Sőt. Az autók nem is mennek 100 km/óránál többel. Egy ilyen hír alatt a motorról több szó esett, mint az elhunytról... Egy 30 éves fiatalemberről. Itt mindenki szakértő. EU?! 2012?! Magyarország?! EMBEREK?! Nem vennék rá mérget!

  " Én még emberek közé születtem, de már rég nem tudom kik ezek... "”
 • 67. kötekedő 2012. szeptember 17. 18:24
  „Nem kell elolvasnia a hozzászólásokat annak, aki érzékeny!
  A fiatalember mindent megtett azért, hogy értelmetlenül meghaljon. Lehet, hogy a kocsi sofőrje nem irányjelzett, de gyanítom, hogy a féklámpája égett, amikor lassított. Ez egy olyan eset, amikor nem kezdek előzésbe, mert ki tudja, mi van a másik jármű előtt. Lehet egy átszaladó kisgyerek vagy egy őz, aztán pont mire odaérek már éppen elém rohan. Talán lassítani kellett volna, mielőtt kikerüli vagy megelőzi. Sajnos ezt az egyszerű trükköt nagyon kevesen alkalmazzák. Lehet, hogy nem indexelt a kocsi sofőrje, de lehet, hogy a motoros sem és ezért gondolta az autós, hogy nem akar előzni vagy belenézett a visszapillantóba, de nem látott ott egyebet csak egy távoli pöttyöt, ami motorossá nőtte magát, mire befordult.
  Sajnálatosan alacsony a közlekedési kultúránk színvonala. Amíg nem lesz komolyabb, mindenre(!) ( irányjelzés, elsőbbségadás( főleg zebrán), biciklis kikerülésénél megfelelő oldaltávolság tartás, parkolás, stb) kiterjedő ellenőrzés és szigorú büntetés a szabályok be nem tartásért, amíg csak a gyorshajtásért és biciklivel a járdán közlekedésért pénzbüntetés osztogatás lesz és nem jogosítványokat vonnak be, addig még sok ilyen hal meg az utakon.”
 • 66. Anmari51 2012. szeptember 17. 16:49
  „Anmari51
  Megint értelmetlenül elment egy fiatalember, nyugodjon békében, őszinte részvétem a családnak! Szerintem is el kéne azon gondolkodnia a DM Szerkesztőségének, hogy az ilyen témájú cikknél ne tegyék lehetővé a kommentelést! Elképesztő és felháborító, hogy némejek egy fiatal élet tragikus elmúlásán is kíméletlen arrogáns, cinikus másokat sértegetve kioktató véleményt írnak!”
 • 65. DMagóg 2012. szeptember 17. 16:04
  „55.theseus 2012.09.17. 13:41: "... és a gyerekeimnek sem fogom megengedni, hogy motorozzanak."

  Nem megtiltani, megtanítani kell! (Megtiltod azt is, hogy átmenjenek a zebrán? Ott is érheti baleset, sajnos nem is ritkán.)”
 • 64. DMagóg 2012. szeptember 17. 15:57
  „Általánosságban:

  Ha autósként meggyőződők, hogy senkinek nincs előzési szándéka, jelzem az irányváltoztatási szándékomat -a középre helyezkedésemmel is-, figyelek sok egyéb másra, s talán mégegyszer meggyőződök arról is, hogy nem kezdett-e valaki a szabálytalan előzésembe. Ha igen, s nem kanyaradok be, akkor esetleg azért rohan belém, mert már nem tud jobbról elmenni mellettem. Ha bekanyarodok, akkor meg azért. Sokszor állítanak nehéz döntés elé.

  Más a megfordulási szándék, jobbra húzódással. Ez egyenértékű egy megállás-elindulás szituációval, más szabályokkal. Ekkor bizony nálam a felelősség.

  Nem ismerjük az előzményeket, így kár ítélkezni, de ettől még okolhatunk egymás véleményéből. Megértő vagyok a motorozást élvezőkkel szemben, ahol tudom, minden módon segítem őket (nemcsak azért, hogy minél távolabb legyenek tőlem), a többi az ő kezükben van.

  Meg kellene tanulnunk, hogy az a jó vezető, aki a szabályos közlekedésén túlmenően képes felismerni és kivédeni a mások hibázási lehetőségeit, annak következményeit is.

  Fájdalom és részvét! Ám mégis jobb, ha itt gyilkoljuk egymást a véleményünkkel, mint az úton a valóságban.”
 • 63. okz63 2012. szeptember 17. 15:46
  „50. ráérő 2012.09.17. 11:25
  "Ez a másik verzió egy másik lapbol...."

  Az összes másik lap az általad írtakat hozta le, furcsa ez nekem, nem kicsit.
  Vagy ezek szerint a DM többet és jobban tud mindenkinél?”
 • 62. okz63 2012. szeptember 17. 15:45
  „46. saturnus 2012.09.17. 09:31
  "Még egy eset Ordascsehi na ott is nem semmi ami volt,ott pedig két fiatal huszonéves házaspárt darált le egy fideszes miniszteri kocsi."

  És a miniszter ott vállalta is a felelősséget. Visszahozni nem tudta már őket, de legalább lemondott mandátumáról, mentelmi jogáról és vállalta az eljárást, mert belátta, hogy mit tett.

  51. acidrain 2012.09.17. 11:40
  "Megdöbbentő, hogy nem csak úgy be akart kanyarodni, hanem meg is akart FORDULNI!!!!!"

  Most akkor hogy is van ez? Az összes hírportál az 50. sz. kommentben szereplő verziót írta le, szó nincs bennük megfordulásról, felelőtlen kanyarodásról, de te egyetlen újság cikkén, a DM oldala alapján meglincselnéd az autóst. Pedig lehet, hogy nem is ő volt a hibás. Volt egy korábbi komment, ami azt taglalta, hogy vajon ha tényleg "váratlanul" fordult elé az autós, akkor miért a furgon közepébe csapódott be a motoros és miért nem az autó elejébe? Gondolkodj el rajta és utána vizsgáld felül azt, amit mondtál...”
 • 61. Omerta 2012. szeptember 17. 15:23
  „Nyugodj Békében Drága Barátom! :-(((”
 • 60. ossian33 2012. szeptember 17. 15:04
  „55. theseus 2012.09.17. 13:41
  Ha nagyon akarnak motorozni a gyerkeid, úgyis meg fogják oldani, attól tartok. Rengeteg baleset volt már abból, h kölcsönkérték a nagymocit, jogsi nélkül, aztán beütött a krach. Pl. nemrég Szegeden a kereskedőközben, vagy korábban a rakparton is megahalt egy fiú.. Én sem tudom megtiltani a fiamnak, és te sem fogod tudni, ha nagyon motorozni akar. Hidd el, mi is mindent, mindent bevetettünk, h lebeszéljük róla, de ááá, ez már függőség. Mindenről lemond, spórolgat, h motorozhasson. Csak akkor vagyok nyugodt, amikor hazaérkezik.
  Egyébként motorozás nélkül sincs életbiztosítás, van, akit a buszmegállóban, vagy a kozmetikus székében a kirakaton keresztül gázoltak halálra.”
 • 59. 1eee 2012. szeptember 17. 14:54
  „http://www.gyertyalang.hu/gyertyagyujtas/erteeg.php?erteeg=41734.”
 • 58. 1eee 2012. szeptember 17. 14:47
  „Nem értem hogy főúton miért nem húzodik elöbb jobbra valaki vagy leáll mielött balra megfordul, saját magát is veszélyezteti., de igy kegyetlenül elvett egy szeretett embert....... Papi papi:-(( nyugodj békében!!!”
 • 57. anya.agnes 2012. szeptember 17. 14:35
  „nem ismertem a családot de így ismeretlenül is sajnálom mind a két családot.egy ember meghalt de több ember élete ment tönkre mind a két részről..( csak záró jelben jegyzem meg hogy 27 éve vezetek autót) és bizony amikor egy motoros meg előz csak akkor veszed észre mikor már melletted van és halottad a hangját, mindegy mennyivel ment el melletted,,, de a tükörből nehezen észre vehetők az biztos”
 • 56. Fri 2012. szeptember 17. 13:48
  „Bambinak igazat adok, az ilyen súlyos és szomorú baleseteket nem szabadna komment-re "bocsátani" . Részvétünket kifejezhetjük a családnak, de a negatív hozzászólásoktól nem lehet őket megvédeni - csak ha nem olvassák el - ! Valahol "illene meghúzni a határt a szerkesztőség részéről is" !”
 • 55. theseus 2012. szeptember 17. 13:41
  „Ez tényleg megdöbbentő baleset. Részvétem a hozzátartozóknak.

  Ez a hír is azt bizonyítja, hogy sajnos a motorozás tényleg életveszélyes.
  Ezért sincs motorom, és a gyerekeimnek sem fogom megengedni, hogy motorozzanak.”
74 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pózolj polgármesteri portrékkal, ülj a képviselők helyén!

A Kulturális Örökség Napjai programsorozat keretében a szegedi polgármesteri hivatalt is be lehetett barangolni. Képriport. Tovább olvasom