Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Motorosok segítették az újszülöttmentőket

Szeged - Egymillió forintnyi adományt kaptak a szegedi újszülött mentők a BMW Motoros Túraklub Magyarország tagjaitól. A pénzből már a decemberben érkező új mentőautóba vásároltak felszerelést.
Több tucat motorral érkeztek szombat délelőtt a szegedi mentőállomás épülete elé a BMW Motoros Túraklub Magyarország tagjai. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak hoztak adományt: a tagok egymillió forintot adtak össze, melyből műszereket vásároltak.

- Kilencedik éve hagyomány, hogy az évadzáró túrán támogatást adunk át egy kiválasztott szervezetnek – mondta el Petrich Ákos elnök. – Idén a szokásoktól eltérően nem a túra helyszínéhez választottunk támogatottat, hanem a támogatotthoz igazítottuk a túrát.

Motorosok segítették az újszülöttmentőket. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A csapat Gyopárosfürdőről érkezett, a hétvégén pedig bejárják Csongrád megyét. A legfontosabb azonban az volt, hogy átadják az adományt: három infúziós pumpát, egy pulzoximétert és egy hűtő-fűtő klímaberendezést, melyet a mentődolgozók pihenőhelyén szerelnek majd fel.

- A műszereket már az új mentőautónkba tesszük majd be, mely a tervek szerint december közepén érkezik meg – mondta el Pintér Sándor kuratóriumi elnök. Hozzátette: ezeken és egy inkubátoron kívül még semmilyen felszerelés nincs az új járműben, ezért a következő időszak feladata lesz, hogy 12 millió forintnyi értékben a szükséges eszközöket megvásárolják. A most futó autóból ugyanis a több mint 10 éves műszereket már nem akarják az újba átrakni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tök jó nap az SZTE Füvészkertben

Kemencében sült tökkel, kiállítással, halloweenhoz kapcsolódó játékokkal is várták a második Tök jó… Tovább olvasom