Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Mozartért és Bartókért kígyózott a sor Szegeden

Szinte elbarikádozta a holnapi Dóm téri ajándékkoncert jegyeiért várakozó tömeg tegnap reggel a Kárász utcát. Az Átrium üzletházban lévő szabadtéri jegyiroda pénztárától az utca másik oldaláig kígyózott az óriási sor. Délre az összes jegy elfogyott. Mozartra és Bartókra még sohasem voltak ennyien kíváncsiak Szegeden.
A jegyirodánál kezdődött a sor. Fotó: Frank Yvette
– Pénzt osztanak? – kérdezte tegnap reggel a Kárász utcai Átrium üzletház előtt kígyózó sort látva az egyik kéregető. Gyorsan továbbállt, amikor megtudta a várakozóktól: a holnap esti ajándékkoncertre kezdték osztani a helyre szóló ingyenjegyeket. Akadt járókelő, aki bankválságra, más segélyosztásra gyanakodott a tömeg láttán.

– Budapesti vagyok, szegedi barátnőm révén csak most kezdem megismerni a várost. A szabadtériről már sok jót hallottam, nagyon kíváncsi vagyok rá, ezért örülök, hogy most végre ott lehetek a Dóm téren – mondta a nemzetközi kereskedelmet tanuló Balázs Gáspár, aki izgalmasnak találta a Mozart és Bartók műveiből álló műsort. – Ezen a nyáron a Csárdáskirálynőt láttam, későn ébredtem, így a Rudolfra már nem sikerült jegyet szereznem. Örülök, hogy Gáspárnak meg tudom mutatni, milyen fantasztikus hangulata van a szabadtérinek. Szép gesztus ez a koncert, és nagyon jó, hogy most a Szegedi Kortárs Balett is fellép – tette hozzá a joghallgató szegedi barátnő, Szécsi Diána. Az egyetemista párt a hatalmas sor sem riasztotta el: harminc-negyven perc várakozás belefér a buliba.

– Amióta megrendezik, minden nyáron ott voltunk az ajándékkoncerten. Szeretjük a szabadtérit, legutóbb a Dómdixie Gálát néztük meg, amire a Délmagyar előfizetőiként nyertünk jegyet. Élvezetes koncert volt, tetszett, hogy külföldi előadókat is hívtak. Informatikus fiam harsonán játszik az egyetemi zenekarban, tanára pedig a szimfonikusok tagja, ő is fellép majd az ajándékkoncerten. Szerencsésnek tartom az idei műsorválasztást, hiszen kapcsolódik a program a Mozart- és a Bartók-évfordulóhoz, ráadásul Juronics Tamásékat is láthatjuk – mondta Iványi Lászlóné, aki meglepve látta a hatalmas tömeget, nem gondolta volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Dr. Kanyó Ádám nyugdíjas szülész-nőgyógyász az uszodából jövet állt be a sorba: – Többször is voltam már ajándékkoncerten, mindig nagyon élveztem. Mozart az egyik kedvencem, ezért az ideit sem hagyhatom ki. Más előadást nem is láttam mostanában a Dóm téren, viszont minden ősszel veszek filharmóniai bérletet.

– Bartók a szegedi Kass Szállóban játszotta a legtöbb koncertjét. Akkor még nem számított világszerte elismert komponistának, de számíthatott a szegedi egyetemi értelmiség érdeklődésére. Fantasztikus ünnep számomra most azt látni, hogy a Bartók-évben hangversenyjegyekért hosszan kígyózik a sor a Kárász utcán! – lelkesedett Illés Mihály, a Radnóti gimnázium énektanára, aki feleségével jött el a belépőkért. – Eddig mindegyik ajándékkoncerten ott voltam, mint ahogyan a szimfonikusok mindegyik bérleti hangversenyét is meghallgatom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József szülinapja a Muzsikáló Udvaron

Hatvanhatodik születésnapját ünnepli ma Kossuth-díjas basszistánk, Gregor József, aki vasárnap este… Tovább olvasom