Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Mozdulj velünk!

Szeged - ˝Lép és dönt! Lép és fordul! Guggol és kitart!˝ – mondta és mutatta Katus Attila.
A világ- és Európa-bajnok sportoló a kísérőzene üteméhez igazította vezényszavait, és nem győzte dicsérni azokat, akik tegnap délelőtt a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar újszegedi épületének udvarán egyszerre mozdultak. A tánclépésekkel vegyített dinamikus reggeli tornán több mint háromszázan melegítettek be az egészségnapra. Például a dékán asszony, Barnai Mária tanítványaival együtt tanulta meg a fekvőtámasz Katus-féle trükkjét: nagy terpeszben szélesre tárt karral és kifelé fordított nyitott tenyérrel a földön támaszkodva sokkal könnyebb teljesíteni az erőgyakorlatot, mint ha párhuzamos a láb, a kar, és a zárt tenyér befelé fordul.

Katus Attilával egyszerre mozdult több mint 300 diák és tanár. Fotó: Karnok Csaba
Katus Attilával egyszerre mozdult több mint 300 diák és tanár.
Fotó: Karnok Csaba

Az aerobikbajnokból lett életmód-tanácsadó sportoló a tanárok és diákok sportos akciójából arra következtetett, hogy az intézmény életét az összhang jellemzi. Az egyetértés abban is megmutatkozott, hogy a „Mozdulj velünk!" mottóval immár ötödik alkalommal megrendezett egészségnapon minden a testmozgás és a szabadidő eltöltése körül forgott. A kar 1200 diákja kipróbálhatta – többek között – a zumbát, az íjászatot és a szablyavívást, a petanque-ot, a Bollywood-táncot, az önvédelmi sportokat és a sárkányhajózást is. A szünetekben elfogyott legalább 300 liter ásványvíz és 200 kiló alma. Népes hallgatóság előtt élsportolók – Kanyó Dénes, Katus Attila, Vajda Attila – sorolták érveiket, miért szilárdult meggyőződésükké: a mozgás maga az élet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műszer nélkül nincs orvoslás: 6 milliárd forintot költhet eszközök vásárlására az egyetemi klinikai központ

Technológiai sportág az orvostudomány: korszerű műszer nélkül nincs megelőző ellátás, elképzelhetetlen a beteg gyógyítása. Tovább olvasom