Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Mozgáskorlátozott tábor a Maty-éren: itt értékelnek, szeretnek minket

Önkéntesekkel tart mozgáskorlátozott tábort a Maty-éren a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A fogyatékossággal élőkkel együtt sportolnak, kirándulnak és főznek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szegeden, a Maty-éren tartja a második mozgáskorlátozott táborát, amely vasárnap kezdődött, és holnap ér véget. Tegnap természeti vetélkedőn vettek részt a táborozók és önkéntes segítőik.

– Nagyon sok jó emberrel megismerkedtem, jól érzem magam. A sportnapon labdagurításban, pingpongversenyben nyertünk érmeket és serleget. Számomra fantasztikus, hogy milyen közvetlenek a segítők, és szó nélkül mindent megtesznek a kerekes székesekért – mondta Pajor Tamás, aki a mezőkövesdi mozgássérültek egyesületétől érkezett egy kollégájával.

A táborban az önkéntesek és a kerekes székesek is felszabadultan játszhatnak, sportolhatnak. Fotó: Frank Yvette
A táborban az önkéntesek és a kerekes székesek is felszabadultan játszhatnak, sportolhatnak. Fotó: Frank Yvette

Egy kirakós feladatnál pécsiekkel találkoztunk. – Ez a második táborom. Nagyon jó volt a karaoke, és tetszett a Feszty-körkép Ópusztaszeren. A Kerek Világ Alapítványnál dolgozom adminisztrátorként, „nyaralni" csak Harkányba szoktam járni gyógykezelésekre – mesélte Rauschenberger Éva.

Halász Judit is másodszor táborozik, és azt mondta, ha lesz lehetősége, jön legközelebb is. – Ez az egyetlen kimozdulási lehetőségem otthonról. Kihasználom az alkalmat, összeszedem minden akaraterőmet és bizonyítási vágyamat. Itt érezzük, hogy értékelnek és szeretnek minket, segítőkész emberek vesznek körül, vigyáznak ránk – hallottuk Judittól.

– Tavaly a Balatonon voltunk, idén pedig ide szerveztük a tábort a Maty-érre. Nagyon jók a helyszín adottságai, teljesen akadálymentesített. Körülbelül 100 fővel jöttünk Magyarország minden területéről. Hét régiónk van, és minden régióból érkezett egy csapat – tudtuk meg Kotta-Kis Éva táborvezetőtől. A fogyatékkal élők jártak például szegedi városnézésen, tegnap egy barokk kastély hangulatát varázsolták elő nekik korabeli jelmezekkel, főzőversenyt és – ha az időjárás engedi – strandolást is terveznek. Minden napot zenés mulatsággal zárnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oda a Wagner-udvar mediterrán varázsa

Tönkrementek az üzletek, az ingatlanos cég is elköltözött a Szeged belvárosi mediterrán udvarból. Mára gazos, a vakolat mállik, csak egy fotószalon maradt. Tovább olvasom