Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Mozijegy – filmslágerek Vásáry Andrétól

Szeged - A legnépszerűbb magyar férfi szoprán, Vásáry André filmslágerekből állította össze Mozijegy címmel most megjelenő ötödik lemezét. Szegedi koncertje november 20-án 19 órától az IH Rendezvényközpontban az új album premierjének tekinthető.
– Olyan jól ismert filmdalok kerültek az ötödik albumomra, amelyek mondanivalójával, zeneiségével azonosulni tudok. Nemcsak olyan népszerű filmekből válogattunk, mint a Titanic, a Több mint testőr, a Keresztapa, a Jó reggelt, Vietnam! vagy a Hegylakó, hanem olyanokból is – Szoba kilátással, Veszedelmes viszonyok –, amelyek kevésbé ismertek, vagy legalábbis nem rögtön jutnak az emberek eszébe. Amikor meghallják a betétdalt, persze rögtön ráismernek. Olyan népszerű operaslágerek is szerepelnek a lemezen, mint a Csókária, az O mio babbino caro vagy a Lascia ch'io pianga. Az emberek engem alapvetően operaénekesként ismernek, ezért minden albumomon szerepel legalább egy-két komolyzenei darab is. Ezen a lemezen az áriák esetén az énekszólam megmaradt az eredeti dallamnál, de teljesen modern, 21. századi zenei aláfestést kapott, és így különleges, „crossoveresített" operaáriákat hallhat a közönség. Olyan, kicsit nosztalgikus hangulatú világslágerek is szerepelnek az albumon, mint a My Way és a Caruso, amelyek nem elsősorban a fiatalabb korosztályokat szólítják meg, hiszen visszatekintést adnak az életre. Büszke vagyok arra is, hogy a lemez első dalát, a Fenegyerek című amerikai film Bring me to life című slágerét kifejezetten karakteres rock hangszereléssel énekelhetem. Magam is kíváncsi voltam, hogy csiszolódik össze a hangom a rockkal, úgy érzem, nagyon jól sikerült ez a feldolgozás is – hangsúlyozza Vásáry André, aki november 20-án, csütörtökön 19 órától Szegeden, az IH Rendezvényközpontban tartja ötödik, Mozijegy című lemezének premierjét.

Vásáry André. Fotó: DM
Vásáry André. Fotó: DM

– Elsősorban férfi szoprán vagyok, nagyon ritkán énekelek mélyebb hangfekvésben, de a lemezen ebben a lágéban is hallható egy dal, mégpedig a What a wonderful world a Jó reggelt, Vietnam! című filmből. Először nem szerettem volna elénekelni ezt a dalt, de amikor elkészült a felvétel, megnyugodtam, mert fantasztikusan sikerült, és a modern hangszereléssel teljesen új értelmet nyert, miközben a mondanivalója, zeneisége megmaradt. Szegeden az új album teljes anyagát előadom, ez lesz a főpróbája a budapesti, hivatalos lemezbemutató koncertemnek. Intimebb közegben zongorával és hegedűvel énekelek majd. A dalok között az album megszületéséről, az egyes slágerekről is mesélek a szegedi közönségnek. Kíváncsi vagyok, hogyan fogadják ezt a tizennégy filmslágert. Azoknak ajánlom a koncertet, akik szeretik a nagy ívű dalokat, a filmzenéket, és kikapcsolódásra, szórakozásra vágynak. Bízom benne, hogy a komolyzenét kedvelők közül is sokan eljönnek meghallgatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határkőnél bőg a szamár

A magyar–szerb határ közelében, Röszkénél az egyik határkő mellé kötött ki a gazdája egy szamarat. Tovább olvasom