Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

MR6 – a régió rádiója akar lenni

Szeged - Kibővült műsoridőben, reggel 6 órától délig sugároz saját műsort „MR6 – a régió rádiója" néven október elsejétől a Magyar Rádió szegedi stúdiója. A Ki nyer ma? című zenei műsor péntekenként 11 óra 50 perctől Szegedről lesz hallható.
A Magyar Rádió szegedi, regionális stúdiója októbertől visszakapta műsorkészítési önállóságát, így a jövőben az eddigi három óra helyett dupla műsoridővel: reggel 6 órától délig jelentkezik saját tartalommal.

– Kilenc óráig a hírek kerülnek fókuszba, benne az MR leghallgatottabb hírműsorával, a Kossuth krónikával, illetve regionális hírösszefoglalókkal. Kilenctől délig Itthon vagyunk címmel gazdasági, kulturális, tudományos és közéleti témákat érintő magazinnal jelentkezünk. Ennek részeként a 10 órától hallható Nyitott stúdióban vendégeinkkel beszélgetünk a nap aktualitásairól – árult el részleteket az új műsorstruktúráról Szőke György, a szegedi stúdió vezetője.

Több tradicionális műsor a korábbi országos főadókról átkerül a regionális műsorokba. Ilyen a Ki nyer ma? című, 38 évvel ezelőtt indított zenei vetélkedő, amely ezentúl a regionális csatornákon 11 óra 50 perctől lesz hallható, mindennap másik városból, így péntekenként Szegedről.

– Most még a stúdióba várjuk a játékosokat, de később szeretnénk kitelepülni valamelyik kulturális intézménybe, esetleg étterembe – tájékoztatott a vetélkedővel kapcsolatos terveikről a stúdióvezető. A műsor szerkesztője, háziasszonya Beslin Anita első alkalommal holnap várja legkésőbb fél 12-ig a játékosokat Szegeden a Stefánia 7.-be. Ígérete szerint a bejátszott zenei részletek előadói között szép számmal lesznek szegedi muzsikusok.

A rádió költségvetésének függvényében később tovább bővítik a régiórádiók önálló műsorát a délutáni órákban is. Hétvégenként az eddigi 10 óra helyett már reggel 8 órától jelentkeznek. Tervezik, hogy a szegedi sporteseményekről is beszámolnak. A premier a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vasárnapi BL-mérkőzése lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esetszámhoz kötnék a mellrákműtéti ellátást

Szeged - Jövőre a szaktárca tervei szerint már csak ott végezhetnek daganatos emlőműtéteket, ahol… Tovább olvasom