Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

MSZP-s ígéret a 47-es út ügyében

Határozatban kéri a megyei közgyűlés a kormányt, fejezze be 2006-ban a négysávúsítást a 47-esen Szeged és Vásárhely közt. Az ülésen az MSZP-s országgyűlési képviselők megígérték: támogatni fogják a beruházást. Nem sikerült viszont új igazgatót választani a szegedi vakok otthona élére: az MSZP–SZDSZ-frakció tagjai nem szóltak a pályázó ellen, viszont tartózkodtak. Ez pedig kicsapta a biztosítékot a túloldalon.
Határozatban kéri a megyei közgyűlés a kormányt, fejezze be 2006-ban a négysávúsítást a 47-esen Szeged és Vásárhely közt. Az ülésen az MSZP-s országgyűlési képviselők megígérték: támogatni fogják a beruházást. Nem sikerült viszont új igazgatót választani a szegedi vakok otthona élére: az MSZP–SZDSZ-frakció tagjai nem szóltak a pályázó ellen, viszont tartózkodtak. Ez pedig kicsapta a biztosítékot a túloldalon.

Ami most zajlik az algyői hídnál a felújítás idején, az tarthatatlan, megesett, hogy két órát kellett várakozni az átkelésre – emelte fel szavát Gonda János képviselő a megyei közgyűlésen tegnap, napirend előtt. Murányi László pedig arra emlékeztetett, antihumánus döntés volt a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat szentesi lehetőségét megszüntetni.
Az ülésen virággal köszöntötték a szegedi vakok otthonának nyugdíjba vonuló igazgatóját, Lázár Sándornét, aki minden képviselőt megajándékozott a fogyatékosok gondozásáról szóló könyvével. A képviselők ezután döntöttek volna az utódjáról. Miután Boldog Krisztina visszalépett, egy pályázó maradt versenyben: Majláthné Lippai Éva. Baláspiri Csaba azt mondta, Majláthné több felsőfokú végzettségét, eddigi munkáját, és szakmai szervezeteknél betöltött tisztségét látva csodálkozik, hogy „csak" a vakok otthonának a vezetésére pályázik.

Bartha László is támogatásáról biztosította, mondván, szegedi polgármestersége idején Majláthné irodavezetőként dolgozott a városházán, és nagyra értékeli a munkáját. Ezt azért hangsúlyozta, mert azt hallotta, a többség nem akarja megválasztani Majláthnét. Ez így is lett: 16 igen, 1 nem és 16 tartózkodó szavazat volt, nem született döntés, új pályázatot kell kiírni. Az MSZP– SZDSZ-frakció tartózkodott, míg a térségiek és a konzervatívok az igen gombot nyomták meg. „Szégyellem magam!" – mondta az eredményt látva Murányi. „Egy szót se szóltok, csak hallgattok, mint az a bizonyos a fűben!" – mondta – nem a jegyzőkönyvnek – Baláspiri Csaba, lapunknak meg azt magyarázta: az volt a többségben lévők baja, hogy az nem pályázott, akit ők választottak volna. Az MSZP– SZDSZ-frakció tagjai akkor tényleg nem indokolták döntésüket. Simicz József frakcióvezető azonban lapunk kérdésére utóbb elmondta: megvolt az okuk rá, hogy így döntsenek. Összeszokott, jó közösség dolgozik a vakok otthonában, nem mindegy, hány pályázó közül választják ki e kollektíva vezetőjét, és mivel az egyik jelölt visszalépett, lehetőséget akartak adni további pályázóknak is. Ez nem zárja ki, hogy

az újbóli szavazáskor Majláthnét válasszák meg.
Ezután több konszenzusos döntés is született, így a 47-es úttal kapcsolatos fölterjesztés ügyében is. A megyei közgyűlés kéri a kormányt, a jövő évi közlekedésfejlesztési tervek közé kerüljön be a négy kilométeres, még kétsávos szakasznak a négysávúsítása. Előbb az ülésen jelenlévő Géczi József Alajos országgyűlési képviselő, majd Gazdag János is megerősítette: a Csongrád megyei MSZP-s képviselők csoportja, illetve a szakminisztérium is támogatja, hogy kerüljön bele a jövő évi költségvetésbe ez a beruházás. Baláspiri Csaba leszögezte: ha ez a büdzsé szavazásakor is így lesz, ő fogja indítványozni, hogy határozatban köszönje meg a megye a kormánypárti képviselők lobbimunkáját.


Nyilatkozat a Megmaradás Faláról

Nem ért egyet a Csongrád megyei közgyűlés MSZP–SZDSZ-frakciója a Megmaradás Falának megsemmisítésével – áll abban a közleményben, amelyet tegnap juttatott el lapunkhoz a képviselőcsoport. Megértik, hogy a szegedi jegyző nem tagadhatta meg a 2001-ben született jogerős bírósági döntés végrehajtását, amit a Kiskunsági Nemzeti Park kért, de azt szeretnék, ha a park visszavonná a kérését, és a több jeles személyiség és település emléktáblájával ellátott fal a közelben, vagy egy másik helyszínen fönnmaradhatna. A megyei közgyűlés egyébként tegnap határozatban nyilvánította ki, hogy a megyei önkormányzatnak, és a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Kht.-nak sincs köze a fallal kapcsolatos hatósági intézkedésekhez. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom