Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Műanyag armada a Maty-éren

– Húzd meg, húzd meg! – melegítette be hangszálait Miskolczi János igazgatóhelyettes szombat délelőtt a szegedi Maty-éren, miközben ütemesen verte kétliteres söröspalackjával üdítőflakonból készült dobját.
– Húzd meg, húzd meg! – melegítette be hangszálait Miskolczi János igazgatóhelyettes szombat délelőtt a szegedi Maty-éren, miközben ütemesen verte kétliteres söröspalackjával üdítőflakonból készült dobját. A Móra Ferenc Szakközépiskola tanára fejére műanyag sapkát húzott, míg az iskola igazgatója, Szabóné Virág Katalin palackszoknyában sétálgatott a parton. A tanárok egy formabontó evezősverseny kedvéért öltöztek a maskarába.

A környezetvédelem jegyében üres műanyag PET-palackokból hat szegedi és egy zentai középiskolás csapat épített hajót magának, amikkel egy ötvenméteres távon mérték össze erejüket a vízen. – Az egyik ismerősöm a verseny kedvéért szokott át olyan sörre, amit műanyag flakonban árulnak – beszélt Miskolczi János arról, honnan is származnak a palackok. A hajójukon egy üres pezsgősüveget is észrevettünk. – Ez is PET-palack! – mondta mosolyogva Kazi Attila. A mórások nem elhamarkodottan ittak előre a medve bőrére: flottájukkal megnyerték a versenyt, de a Táltos, a Ságvári, a Vedres és többi iskola diákjai sem csalódtak, hiszen a hajók egyike sem süllyedt el.

A közönség pedig úgy biztatta a fiatalokat, mintha kajakosaink lapátoltak volna egy bajnoki cím felé. S ha már itt tartunk: a válogatóra készülő Démász-Szeged versenyzői is a parton drukkolták végig a versenyt. Gyökös Lajos a diákok technikáját nézve megjegyezte, a fiatalok csúcsformában vannak. A kajakos ötletet is adott a szervezőknek: jövőre a Tiszán úszó műanyag palackokból készüljenek el a hajók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romantikus döcögés az Újszeged – Mezőhegyes vasútvonalon

Tizenegy megálló, hatvanhat kilométeren. Mindezt kilencvennyolc perc alatt teszik meg a 121-es… Tovább olvasom