Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Műjégpálya nyílt Algyőn

Műjégpálya nyílt Algyőn
Műanyag borítású ,,jégpálya" nyílt Algyőn, a faluház mellett. Hatvanan kényelmesen elférnek rajta, egy hónapig tart nyitva. Ha tetszik majd a helyieknek, a következő szezonban hosszabb ideig lehet csúszni rajta.
– Vagy tíz éve korcsolyáztam utoljára. A korimat az egykori Szovjetunióban gyártották – mondta az algyői Nagy Miklós. A Csongrád megyei kistelepüléseken élők közül az algyőieknek már nem kell beutazniuk Szegedre, ha korizni szeretnének. A faluház mellett péntek délután műanyag borítású jégpálya nyílt, ahol február 21-éig mindennap lehet siklani. A pályán hatvanan kényelmesen elférnek, korcsolyát a faluházban ingyenesen lehet kölcsönözni nyitvatartási időben. A 70 éves nyugdíjas férfi az elsők között próbálta ki a nagyközségben élők számára egészen új sportolási lehetőséget. – Eddig csak bicikliztem, de a következő hónapban beiktatom a korcsolyázást is, kondiban kell tartanom magam – fogalmazott Nagy Miklós. 
Műjégpálya nyílt Algyőn. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A megnyitón nagyjából ötvenen vettek részt, a gyerekeket szüleik is elkísérték. A műanyag jég valóban csúszik, az első esések is hamar megtörténtek. – Hú, Fanni, én csak egy kicsit megyek be – mondta egy riadt szemű anyuka. – Úgy kell csinálni, mintha görkoriznál – okosította ki a jégkoriról egy kislány a barátnőjét. – Kevésbé csúszik, mint az igazi jég, de könnyen el lehet azért esni rajta – hallottunk egy gyors véleményt egy lánytól, aki csak néhány kűrt ment, mert utána szaladnia kellett különórára.

A jégpálya hétfőtől csütörtökig 8 és 20 óra, pénteken és szombaton 8 és 22 óra, vasárnap 8 és 16 óra között tart nyitva. A koripályát 800 ezer forintért bérli az önkormányzat egy hónapra.

Molnár Áron polgármester azt mondta: ha tetszik majd a pálya a helyieknek, és jól kihasználják, a következő szezonban hosszabb időre fogják kibérelni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi taxisok nem félnek az Ubertől

A szegedi taxisok nem félnek az Ubertől
Hét elején a budapesti taxisok Uber ellenes tüntetésétől volt hangos a média - kíváncsiak voltunk, mi a szegedi taxisok véleménye a botrányról? Tovább olvasom