Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Müller Júlia újra játszik Szegeden

Szeged - A szegedi színház legnépszerűbb művészei közé tartozott Müller Júlia, amikor 2003-ban Miskolcra szerződött. Most újra játszik itt is: a Portugál című Egressy-komédiában lép fel az Újszegedi Rendezvényházban.
– Hatalmas ajándék számomra a sorstól, hogy újra Szegeden léphetek fel. Már akkor örül a lelkem, ha meglátom a Szeged táblát – mondja Müller Júlia. A népszerű színésznő már a Portugál 2001-es szegedi bemutatóján is óriási sikerrel játszotta az alkoholmámorban élő Jucikát. A kisszínház felújítása idején a prózai produkciókat befogadó József Attila sugárúti Kamara-Tantuszban adták Egressy Zoltán darabját Szerémi Zoltán rendezésében.

– Amióta találkoztam ezzel a szereppel, azóta egy velem, és folyamatosan játszom. Biztosan sokat változott tíz év alatt a figura. Miskolcon hihetetlen sikerszériát él meg az ottani Portugál-produkció; valószínűleg a szegedi is megélhetett volna hasonlót. A miskolci kamaraszínházban mutattuk be, de ha átvisszük a nagyszínházba, az is mindig megtelik. Ezt a miskolci előadást hozzuk most el az Újszegedi Rendezvényházba. Retek, a testületből kényszervallatás miatt kipenderített rendőr szerepét ugyanúgy Korognai Károly játssza, mint az eredeti szegedi előadásban. Masnit pedig egy másik egykori szegedi kollégánk, Szirbik Bernadett alakítja. A miskolci előadás ugyanolyan hatásos, mint a szegedi volt, amelyben Csipeszként Jakab Tamás volt a párom. Szeretnék még egyszer vele is játszani, hiszen a tizenöt Szegeden töltött évadom alatt mindenem volt már: szeretőm, férjem, apám, gyerekem. Csodálatos színésznek tartom! – fogalmaz Müller Júlia, aki ma is szívesen gondol szegedi pályakezdésére.

Müller Júlia az emlékezetes szegedi Portugál-produkcióban.  Fotó: DM/DV
Müller Júlia az emlékezetes szegedi Portugál-produkcióban.
Fotó: DM/DV

– A miskolci színház és az ottani közönség is rögtön magához ölelt, és azóta is a tenyerén hordoz, de az életem legszebb időszakaként megélt szegedi évek helyébe nem léphet semmi. Csütörtökön és pénteken évad előtti kedvcsinálóként játsszuk a Portugált az Újszegedi Rendezvényház színháztermében, majd novemberben tartjuk belőle az első bérleti előadást. Az először szeptember 30-án látható másik produkciót, Spiró György Prah című komédiáját pedig ketten adjuk elő Korognai Károllyal. Azt is Miskolcon mutattuk be két évvel ezelőtt; a szívemben vetekszik már a Portugállal, mert csodálatos darab. Egy lottóötöst megnyerő, vidéki proli házaspárról szóló tragikomédia. Karcsival imádjuk játszani, kicsit olyan, mint a sport, jóleső fáradtsággal jövünk le az előadások végén a színpadról. Sokat lehet rajta nevetni, de közben a nagy büdös magyar valóság megtekeri az ember lelkét.

Az arany ára

Müller Júlia Miskolcon a már futó produkciókban – Tangó, Prah és a Portugál – játszik, és Az arany ára című Bereményi-darab bemutatójára készül. Ez tulajdonképpen az Eldorádó című sikerfilmből jól ismert történet színpadi változata. – Veronika lányom már hároméves, és csodálatos gyerek! A színházzal együtt teljesen kitölti az életemet. Pesten élünk, Miskolcon, Székesfehérvárott és ettől az évadtól már Szegeden is játszom. Logisztikailag nem mindig könnyű megoldani az életemet. Remélem, a szegedi közönség is olyan várakozással fogad bennünket, amilyen örömmel jövök én is újra Szegedre – fogalmaz a színésznő.

Olvasóink írták

  • 2. zsóka 2011. szeptember 14. 20:09
    „Vártunk már, Juli! A Portugált háromszor láttam. A Furcsa párt kétszer.”
  • 1. bánki 2011. szeptember 14. 17:30
    „Szeretjük !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részegen mutogatta, majd elsütötte a fegyverét Szegeden

Egy 20 éves földeáki férfi kedden késő délután egy lövést adott le a nála lévő gázriasztó pisztolyból Szegeden a Cső utcában. Tovább olvasom