Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Műnappal forgatták a reklámfilmet

Szeged - Zebrát terítenek le barátaival az aszfaltra, így sétálnak Budapest utcáin Győry Balázsék – egy reklámfilmben. A húszéves szegedi fiatalembert majdnem ezer jelentkező közül választották ki Magyarország egyik vezető telefonszolgáltató cégének filmjébe.
– Az egyik kedves lányismerősöm éppen a rivális telefonszolgáltató arca már hosszú ideje. Ő hívott el ahhoz a reklámügynökséghez, amelyik később a válogatást rendezte – emlékezett vissza Győry Balázs, akit Magyarország egyik vezető telefonszolgáltatójának reklámfilmjében láthatunk nap mint nap a televízió képernyőjén.

Egy ilyen munkát megkaparintani nem kis feladat, erre is majdnem ezren jelentkeztek. A casting két napig tartott. A jelentkezőknek egy fehér fal előtt kellett eljátszaniuk a film egyik jelenetét. – A rendező általában már jóval a válogatás előtt eldönti az alapkoncepciót, és eszerint válogat. Ki van kötve, hogy milyen súlyú, magasságú, korú szereplővel szeretne együtt dolgozni. Szerencsére én beleillettem az elképzelésébe. Néhány nappal később értesítettek, hogy megkaptam a munkát – mesélte Balázs.

Négy órán keresztül szaladgáltak Balázsék a lánnyal a fejük felett, a képen mégis spontánnak kellett tűnniük. Fotó: Segesvári Csaba
Négy órán keresztül szaladgáltak Balázsék a lánnyal a fejük felett, a képen
mégis spontánnak kellett tűnniük. Fotó: Segesvári Csaba

A következő „megmérettetés" a ruhapróba volt. – Egy hatalmas asztalon rengeteg ruhát halmoztak fel. A rendező megkért bennünket, hogy válasszuk ki a számunkra legjobban tetszőt, és vegyük fel. Nem volt sok értelme, hiszen mindegyikünk választásába beleverte a csúfot. Három óra alatt több tucat öltözéket próbáltunk, mire eldöntötték, melyik a legjobb. Végül mégis utánunk szóltak telefonon, hogy hozzunk magunkkal ruhát. Így a reklámban a saját nadrágomban és pólómban szerepelek – avatott be a részletekbe.

Milliókat kaszálnak

Kíváncsiak voltunk, mennyit lehet keresni egy ilyen reklámfilmmel, Balázs azonban a szerződése miatt nem mondhatott konkrét összeget. Azt azonban elárulta, attól függően, meddig tart a film és hányszor játsszák, 100-500 ezer forintot fizetnek a szereplőknek. Ha az ember egy adott cég vagy termék állandó reklámarca, akkor akár milliókat is kereshet.

A forgatást június elején tartották a budapesti Andrássy úton és a bazilikánál. Hajnali háromkor kezdték el felvenni a jeleneteket, hogy a fényviszonyok minél tovább ideálisak legyenek. De elmosta őket az eső. Mivel másnap is borús volt az idő, egy daruról lógatott „műnappal", vagyis egy hatalmas reflektorral imitálták a sugarakat. De nem ez jelentette az egyetlen problémát: a forgalom egyre erősödött, reggeltől rendőrök biztosították a forgatás helyszínét. Az egész utca lezárása azonban megbénította volna a közlekedést, így ötpercenként tizenöt másodpercre tartóztatták fel a rend őrei a gyalogosokat és az autósokat. Többször is nekifutottak a huszonhárom jelenetnek, mire a rendező elégedetten azt mondta: „Ennyi!".

Fővárosi egyetemista

A szegedi fiatalember szerepelt már egy bank reklámfilmjében is. Akkor mindössze öt másodpercig láthattuk a képernyőn. Ha éppen nem forgat, Balázs a pesti egyetemisták átlagos életét éli. Szeptembertől kezdi a harmadik évet a műszaki egyetemen. Hamarosan húga, a tizennyolc éves Juci is felköltözik hozzá a fővárosba. Mivel a fiatal lány nagyon szép, az sem kizárt, hogy a két testvér ősztől együtt jár majd a válogatásokra.

Olvasóink írták

 • 6. marian 2008. július 19. 07:57
  „hellóka!
  nem ő az elsö szegedi aki telefon reklámos szereplő. szegedi születésü végzett szinész évek óta a reklámok szereplöi.ha utána néztetek volna ő még érdekesebb lett volna.”
 • 5. szökenö 2008. július 18. 11:51
  „bocsika
  mi az hogy demagooooooog??????
  ténleg nem tom”
 • 4. poker 2008. július 18. 10:08
  „Magdi24

  Hogy Te mekkora demagóg egy ... vagy! Te jó ég!”
 • 3. Fit World Rugby Club 2008. július 18. 09:43
  „...de arról nem számol be, hogy már 2. éve magyar bajnok a junior rögbi csapat Szegeden.
  De a megye III. osztályú futball csapatban történő átigazolás szalag címen megy az újságban....


  NO COMMENT”
 • 2. magdi24 2008. július 18. 09:34
  „Nem értem ezzel mi a probléma. Örülök, hogy a Délmagyar beszámol a városunkban élő emberek sikeréről is, és nem szorítkozik a ki ölt meg kit és melyik politikus éppen mit hazudott hírekre.”
 • 1. lenny 2008. július 18. 08:55
  „Ez aztan csodalatos hir. Fogjuk az uborkaszezonra...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árakban utolértük a turistaparadicsomokat

Szeged - Szeged és környéke nem tartozik a gazdaságilag legfejlettebb térségek közé, turizmusának… Tovább olvasom