Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Munkanélküliség: van lejjebb

Szeged - Az egyik legnagyobb tragédiát éli meg az, aki manapság elveszíti az állását, mivel a megyében nagyon nehéz másik munkahelyet találni. Sokan reménykednek ilyenkor abban, hogy az álláskeresési járadék legalább egy pár hónapra betömi a lyukakat az otthoni költségvetésben.
Ezeket a várakozásokat hűtjük le a holnapi Délmagyrországban: megírjuk ugyanis, milyen kevés pénzt lehet manapság kapni az államtól. De van lejjebb is. Amennyiben csökkentik a járandóságokat, vagy a folyósítás időtartamát, mint ahogy azt a miniszterelnök kilátásba helyezte, akkor a "munkanélküli segély" a hideg vízre se lesz elég.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a keddi Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 12. kisvirag.simon 2011. január 18. 19:02
  „A 3-Elnök beszélget: USA, Anglia ,Magyar.....
  USA:Nálunk 3 ezer dollárt keresnek, 2ezer kell megélhetésre ,ezret arra költenek amire akarnak!
  Anglia:Nálunk 3ezer fontot keresnek,2ezer kell megélhetésre, ezret arra költenek amire akarnak!
  Magyar:Hát nálunk megélni 150 ezerből tudnának, keresnek 70ezret....a többit meg ki nem szarja le miből
  szedik össze!!!”
 • 11. Haho66 2011. január 18. 14:22
  „9. zoltanszabo:

  Demján veszített (csak, a pontosság kedvéért), de az tényleg vicces hír volt :-(”
 • 10. kiokushyn 2011. január 18. 13:26
  „az igazság odaát van...”
 • 9. zoltanszabo 2011. január 18. 10:47
  „Hol van a beígért 1 millió munkahely ?? vagy már minden ígéretüket elfelejették a fityeszesek ?
  Csak addig volt ígéret--míg megszavazták öket ? Igaz a fiityesz seggnyalóknak csináltak jól fizető állásokat , kilükték a régi mszp-vezetőket--meg csináltak maguknak felügyelőbiz. meg egyébb hivatalokat !
  A nép döntő töbsége--meg szív, éhen döglik, megfagy otthonába--ha van még neki--v.kilakoltatják--elviszi a bank--elviszi a szolgáltató.
  Javaslom--minden képviselő--politikus--milliomos --jól menő vállalkozó---fogadjon örökbe 1-1 családot--vagyontól függően -lehet többet is --adjon szállást--adjon munkát a szegény senyvedő családoknak !!!
  Borzasztó--több ezer gyermek éhezik ma Magyarországon---míg mások milliárdokat lopnak el-büntetlenül. Az is felháborít : Csányi 21 milliót veszített el pókeren--míg embertársai itthon nyomorognak.
  Hol az igazság ?????”
 • 8. potter00 2011. január 18. 10:17
  „7. hozzászólás johnconno
  Pirospont!!!”
 • 7. johnconnor 2011. január 18. 10:09
  „van ennél lejjebb??? azért van ötletem ...
  pl a rádió88 hirdessen nyereményjátékot, aki nyer az máris munkát kap...:P”
 • 6. polo 2011. január 18. 06:39
  „támogatni kellene a képzéseket mert sokan átképeznék magukat szigorubb törvények kellenének mert a munkaadók kihasználják hogy adokedvezményt kap utánuk és megszünteti a munkaviszonyt három honap múlva
  A munkaügyi központ meg nem ér sz....m
  a külföldiek ha válalkoznak magyarországon 5 év adókedvezményt kaptnak a MAGYAROK semmit sem”
 • 5. info 2011. január 17. 22:53
  „4. hozzászólás dodó 2011.01.17. 21:36 -NANA”
 • 4. dodó 2011. január 17. 21:36
  „Kell a píz a másféle segílyekre.”
 • 3. rókus1 2011. január 17. 20:50
  „Közzé teszek egy elgondolkodtató tényt.ismerőseim nyugdíjasok Németo-ból (német nemzetiségűek)mára már mennek haza a mgyarországi ingatlanjaikból,mondván nekik túl drága lett ez az ország. A kinti áruházak (Spaar,Tesco...stb) számláit mutogatják,hogy nézzem meg ott mennyi minden olcsóbb, a leárazásokkor meg olcsóbban jobb minőségű ruhához,cipőhöz jutnak,mint itt, és a benzin sem drágább.
  Otthoni honfitársaik faggatják őket,hát a magyarok hogy bírják mindezt abból az únióban hátul kullogós béreikből megfizetni? Erre ők elmesélik a "mi huszárvágásainkat","jó kis trükkjeinket" a lenyúlásainkról,az adózatlan jövedelmeinkről,a fekete gazdaságban levő pénzeinkről,segélyeinkről,álrokkantságunról és a többiekrő,l amiknek hallatán kint mindenki elképed.Hát most úgy néz ki ezeknek a végére jutottunk!!!!! a trükkjeink a" subidubizásaink" köre egyre inkább bezárul,a kevésből nem lehet sokat osztani ,a sz...ból várat még a Fidesz sem tud csinálni.Az ügyeskedők trükkjeinek kárvallottjai pedig a becsületes emberek lesznek most is.”
 • 2. igazságkereső 2011. január 17. 19:26
  „Az is jó lenne Szegeden,hogy ha már szándékosan csődbe visznek egy céget, akkor a volt dolgozók legalább kapják meg a törvényesen biztosított végkielégítésüket, annak azt a részét is,mely a Bérgarancia Alaptól már nem fizethető ki, de a felszámolóbiztos "a"kategóriás követelésként ismeri el az összeget.Szomorú, hogy nálunk Magyarországon a Bérgarancia Alap által kifizetett pénzeken túl magát a felszámolóbiztost sem érdekli a végkielégítés összegének még hátralevő részének a kifizetése, miközben a csődbe vitt cég vezérkara -alapos felkészülése révén! - a felszámolás megkezdése előtt kiveszi a "maga jussát", a dolgozók meg mehetnek a ......
  Na kérem szépen ezen kellene változtatni, ha csak Magyarországon nem arról szól a történet, hogy szándékosan teszik tönkre az embereket! Közel járunk az igazsághoz,mert ha körülnéznének külföldön a magukat "szakértőnek aposztrofálók",bizony nagyon meglepődnének önnön elégedettségükön! Kérem, ezért tart Magyarország azon a szinten,hogy már a közüzemi számlákat sem tudjuk, tudják nagyon sokan kifizetni, miközben a bankok Magyarországon megkopasztották az ügyfeleket, ennek ellenére árvereznek, kilakoltatnak, autókat ( bankhiteles) visznek el,miközben az autó és lakásrészlet fizetése a végleges kifizetésig a 3x-át teszi ki az eredeti árnak! Ez nyugat-Európában mindössze 100.000.-ftal több az eredeti hitelösszegnél, tehát látható a magyarországi bankok abszolút tisztességtelensége és mi történik nálunk: "tíz ezer ember" tiltakozik a sajtószabadság" korlátozása" miatt a Parlament előtt, de hogy emberek fagynak meg saját lakásukban a fűtés hiánya miatt, hogy kilakoltatnak embereket, elárverezik lakásaikat mert nem tudják fizetni svájci frank alapú -tehát az alpesi valutát ne mis látott hitele- hitelüket,melyet a bankok megdupláztak 2008 ősze után a virtuális válságra hívatkozva, miközben ők ez idő alatt 300-350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert! Ezért érdekes módon egyetlen egy ember nem tüntetett még a Parlament előtt.Elég furcsa értékrend uralkodik meghülyített országunkban,miközben emberek tíz-és százezreit nyomorítja el a banki "hiénarendszer"!!Emberek fel lehetne ébredni végre ebben az országban,hogy végre értékén legyenek kezelve a dolgok?!! Itt az idő, hirdette a FIDESZ-KDNP reklámplakátja!!”
 • 1. KolompárRómeó 2011. január 17. 19:11
  „Egészen pontosan ugyanez lesz a menetrend az "államilag garantált" nyugdíjjal is 1-2 évtizeden belül. Úgy tessék visszalépni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az 55-ös főúton - négy sérült

Két terepjáró ütközött az 55-ös főúton hétfő délután Szeged és Mórahalom között - tudta meg a delmagyar.hu. Tovább olvasom