Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Munkások dolgoznak az Etelka sori Hafnertelep épületén

Tavaly talált gazdára az egykori Lippai-fatelep felsővárosi területe, amelyet utolsó működtetője nevén Hafnertelepként emlegetnek a szegediek. Építkezés jövőre kezdődhet.
Mint arról korábban hírt adtunk, tavaly év elején vásárolta meg a Reál-Hungary Kft. a Felső Tisza-parti futballstadion melletti ingatlant a Hafner Kft.-től. Az új tulajdonos lakóparkot, valamint szolgáltató és sportcentrumot tervez építeni a közel harmincezer négyzetméteres felsővárosi ingatlanon. A befektető jogi képviselőjétől ifj. Bába Istvántól tavaly áprilisban megtudtuk, két ütemben építkeznek, még ősszel hozzálátnak és idén tavasszal folytatják, de a telek – az Etelka sori oldalon álló épülettől eltekintve – üres maradt.

A régi téglaépület falai már álltak az 1920-as években. A néprajzi dokumentumok tanúsága szerint az ott működő fatelep vezetője akart továbbfejleszteni egy hatvan évvel előbb ugyancsak Szegeden feltalált gőzgépet. Lippai Imre a fazsindelymetszéshez értett, a masinával azonban kevesebb szerencséje volt. A tetőanyagnak való fát a szerkezet ugyanis nem szálában hasította fel, mint a bevált eszközökkel dolgozó munkások, emiatt a kész zsindely nem száradt ki, a tető felpúposodott. A hajdani Lippai-fatelep maradványa lehetett ez az Etelka sori téglaház.

A napokban az üres építményt bontani kezdték. A tulajdonos Reál-Hungary Kft. értékesítési vezetője elmondta: ez egyelőre csupán a telek rendezésének vége, nem kezdődik új szakasz az ingatlan sorsában. Lobozár József hozzátette, az építmény útban lenne az építkezésnél, le kell bontani. A beruházásról a cég folyamatosan egyeztet a városi főépítésszel és más szakhatóságokkal. Az előkészítő munkálatokat várhatóan év végére befejezik, lakóházakat leghamarabb jövőre kezdenek építeni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági bál, beteg gyerekekért

A szegedi Független Civil Fórum négy év szakértői munka után szövetségeivel elindul az őszi… Tovább olvasom