Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Musicallázban ég Szeged

Megdőlt a korábbi bevételi rekord ezen a nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon: eddig 237 millió forint folyt be a belépőjegyekből. Nagy az érdeklődés a Rómeó és Júliára kínált sétálójegyek iránt is, és a jótékonysági aukció keretében árverésre bocsátott páholyjegyekre is megérkeztek az első licitek.
Üzleti szempontból máris egyértelmű siker a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja. Az önkormányzat által elfogadott üzleti terv a tavalyi 154 millió forintos jegybevétellel szemben erre a szezonra már 185 milliót írt elő. Ezt mostanra 52 millió forinttal sikerült túlteljesíteni, azaz 237 millió forint az új rekord. A pluszpénzt a fenntartó önkormányzat egyetértésével az elengedhetetlen műszaki felújításokra, a következő évi előszerződések megkötésére, a jövő nyári működés tervezhetőbbé tételére szeretnék fordítani.

Bátyai Edina, a fesztivált szervező kht. ügyvezető igazgatója elmondta: a jelentős túlteljesítésnek több oka is van. A Rómeó és Júlia esetében eredetileg csak hat estével számoltak, de a nagy érdeklődés miatt be kellett iktatniuk egy hetedik pótelőadást is. Az idei produkciók nézettsége – az átlagot kissé lerontó 58 százalékos látogatottságú dixie-koncerttel és a néptáncgálákkal együtt is – jóval magasabb, 78 százalékos volt, mint amivel a korábbi évek tapasztalatai alapján előzetesen számoltak. A Nabucco-előadások nézettsége bőven 90 százalék feletti volt, a Csárdáskirálynő pedig gyakorlatilag mindháromszor telt ház előtt ment.
Nincs már szállás

A Rómeó és Júlia pénteki, szombati és vasárnapi előadási napjain ezen a hét végén és a következőn sincs már szabad szálláshely Szegeden. A Royal, a Tisza, a Novotel, a Korona és a Forrás Hotel munkatársai is arról számoltak be: telt házzal üzemelnek, minden szobájukat lefoglalták ezekre a napokra. Hasonló a helyzet a panziókban is: el kell utasítaniuk azokat a vendégeket, akik nem foglaltak szállást már hetekkel korábban.  


Mivel a Rómeó és Júliára is elfogytak már a belépők, a Kárász utcai jegyirodában már csak az 1200 forintos sétálójegyeket kínálják az augusztus 19-i és a 20-i előadásra. Ezekkel a nézőtér mögött felállított kivetítőkön lehet élőben nyomon követni a darabot. Jobb híján ezt a lehetőséget is igénybe veszik azok, akik mindenképp szeretnék látni a musicalt. Több száz sétálójegyet eladtak már.

A Csárdáskirálynőéhez hasonló nyilvános főpróbát a Rómeó és Júliából nem tartanak. Ma este az úgynevezett „csikócsapat", azaz a tartalék szereposztás próbál, amelynek tagjai legfeljebb akkor léphetnek az előadássorozatban is színpadra, ha valaki helyett be kell ugraniuk. Bátyai Edina arra kéri a szegedieket, ne rohamozzák meg a Dóm teret, ne próbálkozzanak bejutni a ma esti zárt körű főpróbára, mert a Budapesti Operettszínházzal megkötött szerződés nem teszi lehetővé, hogy beengedjék a közönséget. A produkció szereplőinek hozzátartozói, a szabadtéri dolgozói és a sajtó képviselői is a megerősített biztonsági szolgálat felügyeletével csak a kizárólag erre az alkalomra szóló belépővel juthatnak be.

A „Szegedi gyermekszívek gyógyulásáért" Alapítvány javára lapunk honlapján kedden indult jótékonysági aukció keretében augusztus 16-áig lehet licitálni a 18-i, 19-i és 20-i előadások igazgatósági páholyba szóló jegyeire. A 30 ezer forintos kikiáltási áron kínált belépőkre már több licit is érkezett. Azok számára, akik járatlanok az internetes regisztrá-
cióban, kollégáink a 62/567- 825- ös telefonon segítséget nyújtanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgező víz miatt pusztulnak a madarak

Tömegesen hullanak el a madarak Csongrád megyében az úgynevezett tavi bénulás miatt. Az állatok egy… Tovább olvasom