Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Mustrálták a modelleket

A Naomi Campbellt és Cindy Crawfordot is felfedező nemzetközi modellügynökség szegedi válogatóján ötvenen vettek részt. Sokak álma már az első percben szertefoszlott, végül öten mutathatták meg magukat fürdőruhában.
Izgatott várakozás, csinos lányok Fotó: Miskolczi Róbert
Ötven lány várta tegnap a szegedi Dóm Hotelben, hogy elkezdődjön az Elite Model Look válogatóversenye, amely a nemzetközi kifutókra juttathatja őket. A modellügynökség két képviselője háromnegyed órás késéssel érkezett, így volt időnk beszélgetni. Nemes Nóra a Deák Ferenc gimnáziumban tanul, 16 éves. Korábban is volt már válogatóversenyeken, de nem jutott tovább – mint később kiderült, a szerencse most sem kedvezett neki. Ahogyan Győri Szilviának sem – igaz, ő azt mondta: megpróbálja, ha nem sikerül, legfeljebb egy tapasztalattal gazdagabban távozik. A várakozók között volt Jakab Tünde is, a szegedi lányt a Nagy Ő című tévés produkcióból ismeri az ország.

– Bár ehhez a szakmához már öreg vagyok – 24 éves –, úgy gondoltam, megpróbálom. Nagy esélyeim nincsenek, a tizenéves lányokat keresik az ügynökségek. Ha nem jutok tovább, nem fogok elkeseredni. Ősztől vendéglátó-menedzserként tanulok tovább, elsajátítom a bármixerszakma fortélyait, és amint lehet, egy luxushajóra megyek dolgozni.

Végre megérkezett a modellverseny két osztrák lebonyolítója. Helmwig Wurmbrand-Stuppach és Peter Huber, az Elite ausztriai ügynökségének vezető munkatársai kiosztották a jelentkezési lapokat, angolul elmondták a tudnivalókat, előpakolták a kellékeket: a szabócentit és a fényképezőgépet.

– A tökéletes lányt keressük, ez pedig nagyon nehéz feladat – magyarázta Huber. – Rengeteg lány akar modell lenni, azt gondolják, ez könnyű pénzkereset. Pedig az első években kőkemény a munka, és egyáltalán nem biztos, hogy a hosszú hónapok erőfeszítése beérik. Százból ha kettő lesz sztármodell.

Jakab Tünde lenyűgözte portofóliójával az osztrákokat, sokáig nézegették fotóit, bár mindketten tudták: most a tini lányoknak áll a zászló.

Végül öt lány maradt az utolsó fordulóra. Benák Tünde Domaszékről érkezett édesanyjával, a 18 éves lányt lapunk Napos oldal rovatában már láthatták olvasóink. A Deákban tanuló 16 éves Szabó Angélát is marasztalták, őt modell barátnője biztatta, hogy nevezzen. A nyúlánk, modellmúlttal rendelkező Szilva Brigitta, a hosszú, szőke hajú, mosolygós Gaál Zsófia, és az egyik divatcég katalógusában többször szerepelt Orestyák Erika is maradhatott. Huber búcsúzóul annyit mondott nekik: telefonértesítést kapnak. Ketten lehetnek az Elite közép-európai döntőjében, amely augusztus 11-én lesz az ausztriai Pandorfban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön a bizalmas iratok

László Gábor önkormányzati biztos szerint betörtek az irodájába és a földre hajigálták a bizalmas… Tovább olvasom