Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Műszaki cikkekből több százat vittek vissza

Szeged - Ha megvan a blokk, akkor a megye üzleteiben nincs akadálya a karácsonyi ajándékok cseréjének. A szegedi nagy műszaki áruházat és a sportboltot már az ünnep utáni első nyitvatartási napon megszállták a karácsonyi ajándékukkal elégedetlen vevők.
Még alig ért véget a karácsony, de a műszaki áruházban már tegnap kígyózó sorokat láttunk. Igaz, nem a pénztárakat, hanem az ügyfélszolgálatot rohamozták meg az emberek. – Százával érkeznek azok, akiknek valamilyen okból nem felet meg a karácsonyra szánt meglepetés – mesélte Sánta Károly.

A Media Markt ügyvezető igazgatója elmondta: évek óta az ünnep utáni első napon bonyolítják le a legtöbb cserét. – Blokk, garancialevél és sértetlen állapot – sorolta a csere feltételeit az igazgató. Az elektrotechnikai üzletbe egyébként január 15-éig lehet visszavinni a műszaki cikkeket. Akár mosógépet is vásárolhat az ember egy karácsonyra kapott mp3-ért a különbözet megfizetése mellett. De ajándékutalványt is kérhet a megajándékozott.

A szegedi Media Marktban sok volt az érdeklődő, ám az ügyfélszolgálat állta a rohamot.
Fotó: Segesvári Csaba

Természetesen hibás termékeket is visznek vissza, de ezek száma jóval kevesebb, mint a „nem tetszik", vagy „már van" indokkal kicserélni kívánt karácsonyi ajándékoké.

Sulyok Viktor a kameráját vitte vissza tegnap. – Nem volt hozzá távirányító, és nem tud világos képet készíteni – beszélt az édesanyjától kapott meglepetés hiányosságairól. Egy asszony a lányától kapott fekete színű kávéfőzőt cserélte fehérre. – Nem passzolt a konyha színéhez – magyarázta.

Sokan voltak a Kárász utcai adidas sportboltban is. Hézső Zsolt üzletvezető elmondta: a cserét legsűrűbben a nem tetsző szín vagy a nem megfelelő méret miatt kérik. Náluk az év végéig lehet visszavinni a karácsonyi ajándékokat. A blokk mellett ugyanolyan fontos a sértetlen állapot is: a ruhanemű az üzlet polcaira kerül vissza. – Pénzt nem adunk vissza, de bármire becseréljük az ajándékot – mondta Hézső. A Fókusz könyváruházba tegnap kora délutánig mindössze egyetlen vevő vitte vissza a karácsonyra kapott könyvét. – Lehet, hogy könyvet körültekintőbben veszünk, de január első hetéig blokk ellenében még mindenki visszahozhatja a nálunk vásárolt ajándékot – mondta Tar Zsolt üzletvezető-helyettes.

A szegedi Media Markt tegnap megtelt a karácsony utáni csereberélőkkel.
Fotó: Segesvári Csaba

A Douglas parfümériában vett meglepetésekkel még ennél is elégedettebbek voltak az emberek. Senki nem kopogtatott ajtajukon karácsonyi ajándékával.

Karácsonyi ajándékok cseréje a megyében

Nincsenek kígyózó sorok a szentesi áruházakban az ünnepek után, hogy kicseréljék a karácsonyra kapott ajándékot. A Nagy Ferenc utcai elektronikai szaküzletben csak egy-két terméket vittek vissza, mert egy bizonyos gépből több is volt a családnak. A Kossuth utcai fehérneműboltban egy vásárló kérte, hogy kisebbre cseréljék karácsonyra kapott ajándékát. A vásárhelyi Tesco vevőszolgálati pultjánál tábla hirdeti, hogy január 6-áig van lehetőség a karácsonyi ajándékok cseréjére. Ez alól kivételt jelentenek a jótállási jeggyel rendelkező termékek. Tegnap ottjártunkkor többen ruhát hoztak vissza a klasszikus problémával, azaz vagy túl nagy, vagy túl kicsi volt a karácsonyra kapott ruha. A cseréhez minden boltban kérik a számlát, egyes áruk esetében pedig az eredeti csomagolást. A legtöbb helyen nyolc nap áll a vásárlók rendelkezésére a cserére. A makói Tesco Áruház vevőszolgálati pultjához tegnap ottjártunkkor épp egy nadrágot vittek vissza. Megtudtuk: az üzlet minden számlával rendelkező, sértetlen árut visszafogad. A lehetőséggel tegnap sokan éltek, főként műszaki, híradástechnikai cikkeket cseréltek vissza.

Olvasóink írták

  • 3. THK 2007. december 29. 00:50
    „még a cserét sem "követelheted", az is csak a bolt döntése miatt lehetséges, nem kötelesek rá...”
  • 2. plázs 2007. december 29. 00:29
    „Ha van blokk és sértetlen a ruha, akkor pénzt nem követelhetek vissza, csak csere lehet?”
  • 1. Amati 2007. december 28. 21:26
    „Birkák”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom döntéséről kérdeztük Hüvöst, Botkát és Ványait

Szeged - A köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az országgyűlésnek a december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvényt. Tovább olvasom