Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Műtárgyak, nem csak vagyonokért

Nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a művészeti árverés pusztán a gazdagok "huncutsága" lenne. Kétségtelen, hogy rendelkezni kell némi szabad tőkével, de ez nem föltétlenül tetemes összeg. Ráadásul műtárgyakhoz aukción kívül is hozzá lehet jutni, nem egyszer szintén nagyon kedvező áron. (x)
Frank Frigyes, Csendélet
A szegedi Hanza-Kruger Aukciós Ház Kft. november 25-én már kilencedszer rendez művészeti aukciót, melyhez egy kétnapos vásár adja a „körítést".

A börze az Alsóvárosi Kultúrházban lesz november 24–25-én, pénteken 9–18, szombaton pedig 9–17 óráig. A vásár voltaképpen kiállítás is, melyen festményeket, bútorokat, régiségeket, porcelánokat, ezüstöket, ötvösmunkákat és más műtárgyakat nézhetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Olyan tárgyakra, képekre bukkanhat itt bárki nagyon kedvező áron, melyek a régi korok hangulatát idézik meg az arra fogékonyak számára, az arra megfelelő környezetben, hangulatosabbá téve a lakás különböző helyiségeit vagy az irodát. Ezek nem kiugró művészi értékű tárgyak és alkotások, ám komoly esztétikai értékkel bírnak. A kiállításon és vásáron megnézhetők lesznek azok a tárgyak is, melyekre november 25-én, 17 órától árverésen lehet licitálni. Oláh János, a Hanza-csoport vezetője azt mondja, országos tendencia, hogy mind kelendőbbek a kiugróan értékes festmények.

A közepes árkategóriájú alkotások iránt csökken a fizetőképes kereslet, éppen ezért ezeket most érdemes vásárolni. A szegedi árverésen a szervezők a komoly művészi értékkel bíró, de árban a szélesebb közönség számára is elérhető műtárgyak esetében számítanak komoly licitre.

Az aukció mintegy 150 tétele között lesz néhány kiugróan értékes alkotás. Például Frank Frigyes 20. századi festő egy csendélete, Pataky Lajos és Deák-Ébner Lajos egy-egy műve. Kiemelkedő szépségű az na frissen felújított, 19. századi, úgynevezett buelle-technikával, azaz gyöngyház- és rézberakással készült szalongarnitúra, melynek kikiáltási ára 1 millió 800 ezer forint.

Az aukció tárgyainak listája megtekinthető a http://hanza.atw.hu oldalon, valamint a Hanza-Kruger Galériában, a Dugonics tér 11.-ben, illetve a Bizományi Plusz Galériában, a Szentháromság u. 77. szám alatt.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségpénzek a Móra Ferenc Múzeumban

Szükségpénzhez jutott a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Nem arról van azonban szó, hogy hirtelen segélyt… Tovább olvasom