Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Mutter: az év ásotthalmi vállalkozása

Ásotthalom - Ötven éve lett gyümölcs- és zöldségfelvásárló Kurucz Mihályné Ida. Húsz éve alapította saját cégét, amelyet az önkormányzat az Ásotthalom Község Vállalkozása díjjal ismert el.
A helybeliek díja

A kitüntetésről Kurucz Mihályné Ida elmondta: régen megkapta ő azt már. Hiszen legalább ilyen elismerés, hogy ha a kisautójával végigmegy az utcán, mindenki köszön. Sikere titkának sok szép áruját tartja, és hogy jó kapcsolatot ápol a környékbeli gazdákkal.

Az Ásotthalom Község Vállalkozása díjat a Mutter Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. nyerte el 2011-ben, a díszoklevelet nemrég nyújtotta át Petró Ferenc polgármester.

– Ötven éve, 1961. május 2-án lettem az Ásotthalmi Áfész telepvezetője. Miután egyesültek, a Mórahalom és Vidéke Áfész telepét irányítottam – idézi fel a kezdeteket a zöldség- és gyümölcsfelvásárló cég tulajdonosa, Kurucz Mihályné Ida. Iparosok és kereskedők után ő lett az első felvásárló a családban. Miért? Szerette a mezőgazdaságot, és mert szereti az ásotthalmiakat, akik szegény, de nagyon dolgos emberek. 1991-ben kínálkozott a lehetőség, hogy magánkézbe kerüljön a telep. Egy neves szegedi ügyvéd be is jelentkezett, majd lemondott a vételről, amikor az asszony szándékáról hallott, mondván: „Ida legalább olyan köztiszteletben álló személyiség, mint én". Ida pedig belevágott, vállalkozást alapított. A Mutter nevet az egyik sofőrje javasolta: mindenki így szólította. Mostani helyüket korábban leventék építették és lakták, majd a Volán javítótelepe volt. A cég úgy kinőtte magát, hogy tavaly 241 millió forint nettó forgalmat bonyolított le. Hajnaltól hét teherautójuk járja Szegedet és környékét, hogy friss áruval lássa el többek között a Coop 24 boltját, de rájuk számít a veszprémi központi raktár is. Több lábon állnak, az évek során 145 hold erdőt vásároltak; telepítenek, nevelnek és dolgoznak fel, főleg tüzelőt és oszlopokat adnak el. Ida résztulajdonosa a dorozsmai nagybani piacnak is.

Kurucz Mihályné Ida 73 évesen sem ijed meg a munkától. Fotó: Frank Yvette
Kurucz Mihályné Ida 73 évesen sem ijed meg a munkától.
Fotó: Frank Yvette

Bár a fiatalos cégvezető jó pár évet letagadhatna, azt mondja, érzi a 73 év súlyát. Tíz éve a vejét, később a lányát, majd a nagyobbik unokáját is maga mellé vette utánpótlásnak. Elosztják a munkát, és szívesen veszik, ha „a mama beleszól", mert jó tanácsokkal látja el a családot.

Olvasóink írták

 • 4. polo 2012. január 26. 18:22
  „info 2012.01.26. 09:03 ez majd nem így van mert 12 órát dolgozom és ezt is be.... mindenki”
 • 3. info 2012. január 26. 09:03
  „2. polo 2012.01.25. 14:25 -dolgozzál!!!munka közben nincs beszéd!
  Te csak szeretnél itt tartani !, de könnyebb a lelkednek, ha letéblábolod a nyolc órát és jóccakát!”
 • 2. polo 2012. január 25. 14:25
  „a melós meg sz... h... dolgozik meg jól át vágja ismerős ez aki nem ért egyet az meg be...”
 • 1. Nyomozo 2012. január 25. 09:05
  „Gratulálok Ida néni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától olcsóbb a gázolaj

Magyarország - Bruttó 5 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát mától a… Tovább olvasom